Bu ilan yayından kaldırılmıştır.

Müfettiş Yardımcısı

İstanbul Avrupa Yakası
  • 19.09.2012
  • Yönlendirmeli İlan

İş Tanımı

Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Giriş Koşulları
1. T.C. vatandaşı olmak,
2. Yazılı sınav tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak, (4 Kasım 1982 tarihinden sonra doğmuş olmak)
3. Türkiye’deki üniversitelerin, 4 yıllık örgün lisans eğitimi veren fakültelerinin;
• İktisat, İşletme, Hukuk, Maliye, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Ekonometri, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri, Matematik, İstatistik, Bankacılık ve Finans Bölümleri ile Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği Bölümlerini,
• Ya da diğer Mühendislik Bölümlerinden mezun olmakla birlikte kabul edilen lisans bölümlerinin herhangi birinde yüksek lisans programını
veya bunların yetkili makamlarca onaylanmış yurtdışı eşitlerinden birini bitirmiş olmak veya 4 Kasım 2012 tarihine kadar bitirecek olup bu durumu aynı tarih itibariyle belgeleyebilmek,
4. Sınav tarihinden geriye doğru son iki yıl içerisinde;
• TOEFL sınavından en az 70 (IBT)puan veya,
• IELTS sınavından en az 6,5 puan veya,
• TOEIC sınavından en az 800 puan veya,
• KPDS sınavından en az 80 puan (B seviyesi)
almış olmak ve bunu belgelemek.
Ancak;
• Robert Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Lisesi veya Tarsus Amerikan Lisesi’nden mezun olanlar,
• Lisans veya lisansüstü eğitimlerini; Boğaziçi, O.D.T.Ü., Bilkent, Sabancı veya Koç Üniversitelerinde tamamlamış olanlar,
• Lise, lisans veya lisansüstü eğitimini yurtdışındaki resmi dili İngilizce olan ülkelerde tamamlamış olanlar
için yukarıda ifade edilen yabancı dil yeterlilik sınav puanı aranmaz. (Bankaca ayrı bir yabancı dil sınavı yapılmayacaktır.)
5. Erkek adaylar için askerlik görevini fiilen yapmış veya en az 1 yıl tecil ettirmiş olmak ve bunu belgelemek,
6. Daha önce Müfettiş Yardımcılığı Sınavı başta olmak üzere Bankanın sınavlarından birine katılmış olup, görüşme aşamasında başarısız sayılmamış olmak,
7. Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
8. Sağlık durumu Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve teftiş koşullarından doğan yolculuklara elverişli olmak.

Aranan Nitelikler

Başvuru Biçimi
Sınava katılacakların; en geç 24 Ekim 2012 Çarşamba günü saat 18:00’e kadar başvuru yapmaları gerekmektedir.

Sınav Biçimi, Yeri ve Tarihi

Sınavlar, yazılı sınav ve görüşme olmak üzere iki bölümdür.
1. Yazılı sınav;
• Genel yetenek testi,
• Güncel ekonomi – finans testi,
• Türkçe kompozisyon yazımından oluşmaktadır.
2. Yazılı sınav 4 Kasım 2012 Pazar günü İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılacaktır. Sınav yeri ve saati adaylara gönderilecek sınava katılma belgelerinde belirtilecektir.
3. Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar görüşmeye davet edilir.
4. Görüşmeler;
• Adayların kendilerini ifade edebilme yeteneklerinin tespiti,
• Kişilik özelliklerinin ve Müfettişlik mesleğine uygunluklarının değerlendirilmesi
aşamalarından oluşur.
5. Yazılı sınav ve görüşmelerden başarıyla geçen adaylardan, sağlık durumlarının işe uygunluğu açısından sağlık muayenesi yaptırmaları istenir. Eş anlı olarak da, haklarında muhtelif yönlerden araştırma ve istihbarat yaptırılır. Belirtilen bütün aşamaların sonuçlarının olumlu olması halinde ve kadro ihtiyaçları limiti dahilinde, adaylar Stajyer Müfettiş Yardımcısı unvanıyla işe başlatılırlar.


Ek Bilgi:
Sınava ilişkin her türlü ek bilgi, telefonla veya elektronik posta vasıtasıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan öğrenilebilir.
Akbank T.A.Ş. Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı

Özet Bilgiler

Benzer İlanlar

TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.
İstanbul Avrupa Yakası
Son 1 Hafta
BAŞVUR
TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.
İstanbul Avrupa Yakası - Beşiktaş
Son 1 Hafta
BAŞVUR
İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası
Bugün
BAŞVUR
MEDEX ELEKTRONİK TİCARET VE HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ
İstanbul Avrupa Yakası
Bugün
BAŞVUR
URAS HOLDİNG A.Ş.
İstanbul Avrupa Yakası - Bahçelievler
Bugün
Torunlar GYO A.Ş.
İstanbul Avrupa Yakası - Eyüpsultan
Bugün
BAŞVUR
HAT-SAN GEMİ İNŞAA BAKIM ONARIM DENİZ NAK.SAN.VE TİC.A.Ş.
İstanbul Avrupa Yakası - Bakırköy
Bugün
Mövenpick Living, Çamlıvadi
İstanbul Avrupa Yakası - Kağıthane
Bugün
BAŞVUR
DEDEMAN HOTELS&RESORTS INTERNATIONAL
İstanbul Avrupa Yakası
Bugün
BAŞVUR
HAFIZLAR GIDA İÇ VE DIŞ TİC. A.Ş.
İstanbul Avrupa Yakası - Kağıthane
Bugün
BAŞVUR
BENZER TÜM İLANLAR

AKBANK T.A.Ş.


1948 yılında kurulan Akbank, bugün kârlılık ve piyasa değeri açısından Türkiye'nin en büyük özel sektör bankasıdır. Akbank, temel bankacılık hizmetlerinin yanı sıra, bireysel, kurumsal, özel bankacılık ve uluslararası ticaretin finansmanı hizmetlerini sunmaktadır. Bankacılık dışı finansal hizmetler ile sermaye piyasası ve yatırım hizmetleri ise, bankanın Ak Yatırım Menkul Değerler, Ak Yatırım Ortaklığı, Ak Portföy Yönetimi ve Ak Emeklilik gibi iştirakleri tarafından verilmektedir.

Akbank, faaliyetlerini, İstanbul'daki genel müdürlüğü ve yurt çapındaki 13 bölge müdürlüğü aracılığı ile sürdürmektedir. Toplam 611 şubesi ile yurt içinde güçlü ve yaygın bir dağıtım ağına sahip olan Akbank, hizmetlerini geleneksel dağıtım kanalları olan şubelerin dışında, Bireysel ve Kurumsal İnternet Şubeleri, Telefon Şubesi, Çağrı Merkezi, 1.400 ATM, 150.000 POS terminali ve son teknoloji kanalları kiosk, cep telefonu, cep bilgisayarı ve görüntülü telefon aracılığı ile de sunmaktadır. Ayrıca, şube içinde şubeye destek amacıyla, müşterilerin İnternet şubesini ve telefon şubesini kullanmaları için, bu kanalları kapsayan "Kırmızı Duvar" adı altında bir bölüm ayrılmıştır.

Bankanın Almanya'da yedi (Frankfurt, Hannover, Hamburg, Stuttgart, Essen, Münih ve Berlin), Malta'da bir şubesi ve Hollanda'da Akbank International N.V. adında bir bankası bulunmaktadır. Londra'da kurulu Sabancı Bank'ın %37'sine ve İstanbul'da kurulu BNP-Ak-Dresdner Bank'ın %39,99'una sahip olan Akbank'ın, ayrıca Paris'te bir temsilciliği vardır.

Güçlü sermayesi, istikrarlı mevduat yapısı, ucuz maliyetli yabancı kaynak temin olanakları ile aktiflerinde gerçekleştirdiği güçlü büyüme, Akbank'ı Türkiye'nin en kârlı bankası haline getirmiştir. 2003 yılı sonunda brüt kâr 2.040 trilyon TL (yaklaşık 1.429 milyon ABD Doları) ve toplam aktifler 29.484 trilyon TL (yaklaşık 20.654 milyon ABD Doları) olarak gerçekleşmiştir.* Banka'nın Sermaye Yeterlilik Rasyosu, %44,51 ile sektördeki en yüksek oranlardan biridir.

The Banker ve Euromoney dergileri, 2003 yılında, Akbank'ı "Türkiye'nin En İyi Bankası" seçmişlerdir. Akbank, uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından ülke notunun üzerinde not alan tek Türk bankasıdır. Uluslararası rating kuruluşu FitchRatings'in son raporuna göre, uzun vadeli TL ülke notu B olarak belirlenmiş iken, Akbank B+ ile tüm bankaların üzerindedir.

Akbank'a verilen notlar, FitchRatings'in ifadesi ile, Akbank'ın Türk bankacılık sistemi içindeki önemini, yaygın müşteri tabanı ile dağıtım kanallarını, güçlü markasını, geniş fonlama olanakları ile sağlam sermaye yapısını yansıtmaktadır.

Moodys'in Kasım ayı raporuna göre Akbank, üstün finansal gücü ve yaygın dağıtım ağı sayesinde kalıcı büyüme trendine girmiş bir ekonomide en avantajlı konumdaki bankadır. Türkiye'deki olumlu havanın tersine dönmesi durumunda bile, Akbank'ın yüksek miktardaki likit varlıkları sayesinde olumsuzluklardan en az etkilenecek banka olacağı vurgulanmaktadır.

Akbank, 2003 yılında da yurt dışı piyasalardan uygun koşullarda kredi sağlamayı sürdürmüş, sağlanan kaynak miktarı toplam 2.522 milyon ABD Doları'na ulaşmıştır. Akbank hisse senetleri %34'lük halka açıklık oranı ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmektedir. Yurt dışında ise, banka'nın depo sertifikaları SEAQ International ve Portal'da kote edilmiştir. 31 Aralık 2003 tarihi itibariyle Akbank'ın piyasa değeri 6.330 milyon ABD Doları olup, İMKB'nin en yüksek piyasa değerine sahip şirketidir.
Daha Fazla Firmanın diğer ilanları
Firmanın Tüm İlanları