Bu ilan yayından kaldırılmıştır.

Saha Çalışanı

Hatay
  • 18.05.2016
  • 50 - 100

İş Tanımı

Hayata Destek Derneği (HDD) Türkiye ve çevre bölgelerde afet risklerinin azaltımı, afete hazırlık ve acil durum müdahalesi alanlarında çalışmalar yapan bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. HDD toplumsal katılımı öncelikli tutarak, yerel kapasiteyi geliştirmek, afet risk ve etkilerini aza indirgemek, toplulukların temel ihtiyaç ve haklarının karşılanmasına destek vermek için halk düzeyinde çalışmalar yürütmektedir.

HDD hedefleri doğrultusunda sürmekte olan temel etkinlikler aşağıdaki gibidir;

 

  •          Mülteci Destek Programı: Türkiye’deki mültecilerin sayısı arttığı ve zaafiyetler belirginleştiğinden, HDD sınır bölgelerindeki kamplar dışında hayatını sürdüren mültecilerle çalışmalar yapmaktadır.
  •          Çocuk Koruma Programı:  Hayata Destek, Suriyeli çocuklar ile mevsimlik gezici tarım göçünden etkilenen çocuklara yönelik koruma hizmetleri ve psikososyal destek çalışmaları yürütmektedir. Çalışan çocuklar ile risk altındaki çocukların eğitime devamlılıklarını destekleyen Hayata Destek, yaşam becerilerinin geliştirilmesine yönelik aktivitelerin yanı sıra farkındalık arttırma çalışmaları ve atölyeler düzenlemektedir.
  •          Sivil Toplum Afet Platformu: HDD paydaş kurumlarla birlikte, sivil toplum aktörlerini afete ilişkin konularda bilgi paylaşımı ve proje koordinasyonu için bir araya getirecek bir platform oluşturmuştur.

 

 Hayata Destek Derneği Hatay Sahasında görevlendirilmek üzere Saha Çalışanı aramaktadır.

 

  • Sosyal yardım ziyaretleri ve Toplum Merkezi vaka yönetimi içerisindeki risk altında olan çocukların ve vakaların belirlenmesi,
  • Saha ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi ve Yönetici desteği ile gerekli yönlendirmelerin yapılması,
  • Faydalanıcıların aldığı hizmetlerin kalitesinin kontrolü ve vaka takiplerinin yapılması, sonuçlandırılması ve memnuniyetin ölçülmesi,
  • Vaka kayıtların yapılması ve güncel tutulması,
  • Gerekli durumlarda faydalanıcılar ile kurumlara gidilip, eşlik edilmesi,

Aranan Nitelikler

  • İyi düzeyde Arapça bilgisine sahip,
  • Tercihen İngilizce  bilen,
  • Çocuklarla iyi iletişim kurbilen,
  • Analitik, raporlama yapabilen,
  • Takım çalışmasına yatkın, farklı kültürlerle çalışmaya istekli ve iletişimi güçlü,
  • Yüksek kalitede iş sonuçları üretmek için istekli, problemleri analiz ederek yaratıcı çözümler üretebilen,
  • Çocuk koruma ve çocuk işçiliği ile ilgili konulara ilgi duyan, Türkiye’deki Suriyeli nüfusun durumu hakkında bilgi sahibi ve güncel durumu takip eden,

Özet Bilgiler

Benzer İlanlar

Türkiye
Bugün
MASTERTURK FRANCHİSİNG GAYRİMENKUL SATIŞ VE PAZ. A.Ş.
Türkiye
Bugün
BAŞVUR
MAPP PAZARLAMA VE TANITIM HİZMETLERİ
Türkiye
Bugün
BAŞVUR
MAPP PAZARLAMA VE TANITIM HİZMETLERİ
Türkiye
Bugün
BAŞVUR
İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir, Antalya, Kocaeli, Hatay, Kayseri, Gaziantep, Adana, Tekirdağ, Trabzon, Balıkesir, Bursa, Denizli, Eskişehir, Konya, Sakarya, Samsun
Bugün
Happy İnsan Kaynakları
Türkiye
Dün
Happy İnsan Kaynakları
Türkiye
Dün
Happy İnsan Kaynakları
Türkiye
Dün
Happy İnsan Kaynakları
Türkiye
Dün
Happy İnsan Kaynakları
Türkiye
Dün
BENZER TÜM İLANLAR

HAYATA DESTEK DERNEĞI / SUPPORT TO LIFE

Hayata Destek Derneği, Türkiye ve çevre bölgelerde afet risklerinin azaltımı, afete hazırlık, acil yardım ve iyileştirme çalışmaları yapan bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. Hayata Destek, toplumsal katılımı öncelikli tutarak, yerel kapasiteyi geliştirmek, afet risk ve etkilerini aza indirgemek, toplulukların temel ihtiyaç ve haklarının karşılanmasına destek vermek için toplum-temelli çalışmalar yürütmektedir.

Hayata Destek hedefleri doğrultusunda sürmekte olan stratejik çalışma alanları aşağıdaki gibidir;
Mülteci Destek Programı: Türkiye’deki mültecilerin sayısı ve zarargörebilirliği arttığı sürece, Hayata Destek, kamplar dışında hayatını sürdüren mültecilere insani yardım ve koruma sağlamaya devam edecektir.
Çocuk Koruma Programı: Hayata Destek, Suriyeli çocuklar ile mevsimlik gezici tarım göçünden etkilenen çocuklara yönelik koruma hizmetleri ve psikososyal destek çalışmaları yürütmektedir. Çalışan çocuklar ile risk altındaki çocukların eğitime devamlılıklarına katkı sağlayan Hayata Destek, yaşam becerilerinin geliştirilmesine yönelik aktivitelerin yanı sıra farkındalık arttırma çalışmaları ve atölyeler düzenlemektedir.
Sivil Toplum Afet Platformu: Hayata Destek paydaş kurumlarla birlikte, sivil toplum aktörlerini doğal ve çatışma kaynaklı afetlere ilişkin konularda bilgi paylaşımı, kapasite geliştirme ve savunuculuk için bir araya getirecek bir platform oluşturmuştur.
 

Daha Fazla Firmanın diğer ilanları
Firmanın Tüm İlanları