Bu ilan yayından kaldırılmıştır.

OTOMATİK DİZGİ ÜRETİM MÜHENDİSİ

Ankara
  • 1.05.2008
  • 20 - 50

İş Tanımı

Elektronik sektörünün öncü firmalarından KAREL, üretim tesislerinde görevlendirilmek üzere aşağıda belirtilen niteliklere sahip mühendis aramaktadır.

Aranan Nitelikler

- Bilgisayar kontrollü otomatik elektronik kart dizgi makinalarının (SMD ve THT) yazılım, donanım ve bakım sorumluluğunu alabilecek,
- Otomatik dizgi üretim birimindeki üretim sürecini yönlendirecek,
- Elektronik dizgi proseslerini öğrenmeye ve geliştirmeye istekli,
- Üniversitelerin Makina Mühendisliği bölümünden mezun,
- Gerektiği durumlarda vardiyalı çalışma düzenine uyum sağlayabilecek,
- İyi derecede İngilizce bilen adaylar

Erkek adayların askerlik görevini tamamlamış olması gerekmektedir.

Görev yeri Ankara / Sincan Organize Sanayi Bölgesi'dir.

Özet Bilgiler

Benzer İlanlar

Sınav Eğitim Kurumları
Ankara - Yenimahalle
Son 1 Hafta
BAŞVUR
BENZER TÜM İLANLAR

KAREL Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.


KAREL A.Ş.

ŞİRKET PROFİLİ

Karel, 1986 yılında, telekomünikasyon sektöründe, dünyadaki gelişmeleri yakından izleyerek ülkemiz şartlarına en uygun sistemleri tasarlamak ve üretmek amacıyla, tamamen yerli sermaye ile kurulmuştur.

Karel misyonunu, yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucu yeni ürün geliştirme ve bu ürünlere paralel olarak pazar yaratmak, pazarı büyütmek, satış ve satış sonrası hizmetleri organize etmek olarak belirlemiştir. Şirket istikrarlı performansı, sektöre getirdiği yüksek standartlar, %50’yi aşan pazar payı ve pazar oluşturucu rolü ile sektörün lideri konumundadır.

Ürünler

Karel'in haberleşme ürünleri yelpazesi çeşitli kapasitelerde elektronik telefon santrallarını ve bu santrallarla birlikte kullanılabilen özel telefon setlerini, sesli yanıt sistemlerini, bilgisayar arabirimlerini ve telsiz haberleşme arabirimlerini içermektedir. Ürün sunumu faks cihazları, robot operatör sistemleri ve telsiz telefonlarla zenginleştirilmiştir. Karel'in ürün çeşitleri arasında ara mamül olarak, buzdolabı, çamaşır makinası vb. ürünlerin elektronik kartları da yer almaktadır.

Satış-Pazarlama

• Yaklaşık 400.000 adet kurulu PABX sistemi;
• Yıllık ortalama 450.000 adet hat/ 30.000 adet sistem satışı;
• Küçük santral pazarında %75 ve toplam santral pazarındaki %50 payı ile Karel Türkiye'de PABX pazarının lideridir.

Faks, telsiz telefon ve standart telefon pazarlarının herbirinde %10 pazar payına sahiptir.
Karel'in yurt içi satış ve satış sonrası hizmet organizasyonu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Van'daki ana birimlere bağlı olarak çalışan tüm yurda yayılmış 250'yi aşkın, deneyimli Yetkili Satıcıdan oluşmaktadır.

İhracat Faaliyetleri

Haberleşme sektöründe bir dünya markası olmayı hedefleyen Karel, 1990 yılından itibaren yurt dışı pazarlara da yönelmiştir. Bu amaca yönelik pazarlama yatırımları ve kalite, fiyat ve teknolojik açıdan rekabet şansına sahip ürünleri sayesinde bugün aralarında İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi Avrupa ülkeleri de olmak üzere 20'den fazla ülkeye ürün ve teknoloji ihraç etmektedir.

Özel Projeler

Karel, standart ürünlerinin yanı sıra, Türk Telekom, Aselsan gibi kamu kuruluşları ve güvenlik güçlerinin talepleri doğrultusunda anahtar teslimi sistemler ve ürünler de sunmaktadır. Bu çalışmalarda satış sonrası destek hizmetleri de Karel tarafından verilmektedir. Ayrıca, gerekli durumlarda, talepleri karşılamak amacıyla yurtdışı ve yurtiçinden teknoloji ve çözüm sağlayıcı iş ortaklarıyla birlikte çalışılmakta ve bu firmalarla stratejik işbirlikleri gerçekleştirmektedir.

Personel Profili

Karel, İstanbul'daki Genel Müdürlük , Ankara Merkez Ofis , Üretim ve AR-GE tesisleri, İzmir, Antalya ve Van Bölge Müdürlükleri ve Kalıp işletmesi olmak üzere 7 lokasyonda faaliyet göstermektedir. 41'i yönetici ve şirket genelinde 63'ü mühendis, toplam 492 çalışanı bulunmaktadır. Çalışanların %32’si üniversite/yüksek lisans, %56’sı lise/meslek lisesi ve %12’si ilk/ortaokul eğitimi almıştır.

Ar-Ge Faaliyetleri

Kuruluşundan bu yana elektronik sektöründe teknolojik birikimin firma bünyesinde özümsenmesi ve rekabet gücü yüksek ürünler-çözümler oluşturulması ilkesini benimseyen ve herhangi bir lisans veya know-how bağımlılığı olmayan Karel, her tür elektronik tasarımı yapabilecek ve doğrulayabilecek eleman ve ekipman gücü ve bilgi birikimine sahiptir.

Yeni ürün ve sistem geliştirme faaliyetleri, Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Üretim ve Ar-Ge tesisleri bünyesindeki Ar-Ge Merkezi’nde yürütülmektedir. Ar-Ge Merkezi’nde ; İletişim Teknolojileri, Elektronik Kontrol Sistemleri ve Ar-ge Destek Bölümü olmak üzere iki ana grup ve bir destek bölüm bulunmaktadır.

Bütçeden, üretimden satışların %10’u düzeyinde pay alan Karel Ar-Ge Merkezi, Haberleşme Elektroniği ve Endüstriyel Elektronik sektöründe, mühendislik gücü, ekipman ve bilgi birikimi açısından Türkiye ortalamasının üzerinde çok saygın bir konuma sahiptir.

Üretim

Karel'in Ankara OSB'de 10.000 m2' si kapalı olmak üzere toplam 20.000 m2 alana kurulu tesislerindeki Üretim Direktörlüğü üretim planlama, üretim ve satın alma hizmetlerini yürütmektedir. Üretim için en son teknoloji dizgi ve test makinaları kullanılmakta; yatay, dikey ve yüzey monte teknolojileri uygulanmaktadır. Üretim kapasitesi 580.000 PBX hat/yıl, 1.050.000 elektronik kart/yıl ve toplam otomatik dizgi kapasitesi 60.000 eleman/saattir. Karel üretim yetenek ve kapasitesi açısından Türkiye'nin en güçlü firmaları arasında yer almaktadır.

Kalite Güvence Faaliyetleri

Kalite Güvence Direktörlüğü’nde Giriş Kalite Kontrol, Kalibrasyon ve Ürün Kalitesi birimleri bulunmaktadır. ISO 9001 belgesine sahip olan Karel'in genelinde tasarım, üretim, satış ve satış sonrası hizmet süreçleri tanımlanmış, ilgili yönetmelik ve prosedürler hazırlanmış ve uygulanmaktadır.

Kalıp İşletmesi

İstanbul'da kurulu Kalıp İşletmesi, Karel'in kendi ürünlerinin plastik kalıp gereksiniminlerini karşılamak için 1994 yılında kurulmuştur. İşletme hızla gelişerek, haberleşme ürünlerinin yanı sıra, otomotiv ve beyaz eşya/ev aletleri sektörlerine de hizmet veren bir konuma gelmiştir. Yurt dışına da kalıp ihraç etmekte olan İşletme, kalıp üretiminde geçerli olan en son teknoloji ve olanaklara sahiptir.
Daha Fazla Firmanın diğer ilanları
Firmanın Tüm İlanları