Bu ilan yayından kaldırılmıştır.

ARAŞTIRMACI AR-004

Ankara
  • 25.05.2016
  • Yönlendirmeli İlan

İş Tanımı

Yürütülmekte olan projeler kapsamında, Gözlem Sistemleri Donanım Entegrasyon Faaliyetlerini yürütecek, Kontrol Yazılımları geliştirecek, Görüntüleme Sistemleri ile Gözlem İstasyonlarında yer alan diğer ekipmanların Donanım ve Yazılım Arayüzlerini kullanabilecek, Ar-Ge personeli istihdam edilecektir.

 

Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

a)        Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak.

b)        Gözlemevleri Kontrol ve Otomasyonu konusunda en az 4 (dört) yıl mesleki tecrübeye sahip olmak.

 

Tercih Edilen Nitelikler: Astronomi ve Uzay Bilimleri konusunda bilgili, Gözlemevleri Kurulumu, İşletilmesi, Kontrol ve Otomasyonu ile ilgili projelerde tecrübe sahibi olmak. C/C++/ Java Programlama Dilleri, Windows ve Linux işletim sistemlerinde, Donanım Sürücülerini yükleyebilecek ve Yazılım Arayüzlerini, Ağ İletişim Protokollerini etkin olarak kullanabilecek düzeyde bilgi sahibi olmak. Robotik Teleskop Kontrolü ve Uzaktan Yönlendirme konusunda tecrübe sahibi olmak.

Aranan Nitelikler

ADAYLARDA ARANACAK GENEL KOŞULLAR

a)     Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.

b)     Askerliğini tamamlamış veya tecilli olmak (erkek adaylar için).

c)     Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

d)     Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak.

e)     Referans kodu UZAY.2016-1-AR-025 ve UZAY.2016-1-AR-026 için son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.

f)      Ağırlıklı Lisans Mezuniyet Not Ortalaması 4’lük sistemde en az 2,50 olmak (100’lük sistemdeki notlar, Yükseköğretim Kurulunun yayınlamış olduğu “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu” esas alınarak 4’lük sisteme dönüştürülecektir. )

g)     Ar-Ge Personeli alımlarında aşağıdaki şartı sağlıyor olmak;

 

 Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması + (10000 / Üniversite Yerleştirme Sınavı Sıralaması) ≥ 3.20

 

Alanında yüksek lisans yapmış adaylar için Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması; Lisans Mezuniyet Ortalamasının %80’i ile Yüksek Lisans Mezuniyet Ortalamasının %20’sinin toplamıdır. (100’lük sistemdeki notlar, Yükseköğretim Kurulunun yayınlamış olduğu “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu” esas alınarak 4’lük sisteme dönüştürülecektir.)

2015 - 2016 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olacak adayların yukarıdaki formüle göre sıralaması yapılırken 2015-2016 güz dönemi sonu transkriptlerindeki ortalamaları baz alınacaktır. Bu durumdaki adayların hem başvuru sırasında, hem de mezun olduklarında Lisans mezunları için belirlenen başvuru koşullarını karşılamaları gerekmektedir.

h)     Ar-Ge Teknisyeni alımlarında aşağıdaki şartı sağlıyor olmak;

Ağırlıklı Önlisans mezuniyet notu 4,00 üzerinden en az 2,80 olmak. (100’lük sistemde mezun olanların notları Yükseköğretim Kurulu 4'lük Sistemdeki Notların 100'lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosuna göre 4’lük sisteme dönüştürülecektir.)

i)       Üniversite lisans öğrenimini, süresi içinde ya da normal öğrenim sürecinden en fazla bir öğretim yılı gecikmeli bitirmiş olmak (herhangi bir nedenle kayıt dondurulmuş olup da belgelenmesi halinde kayıt dondurulan süre hesaba katılmayacaktır).

j)       İngilizce yeterliliğini aşağıdaki sınavlardan birinden alınan puanla kanıtlamış olmak (Tabloda belirtilen sınavlardan alınan puanlarda herhangi bir geçerlilik süresi aranmaz)

 

Sınav Türü                                KPDS UDS  YDS   TOEFL IBT TOEFL CBT TOEFL PBT  FCE  CAE  CPE

 *TÜM REFERANS  KODLAR İÇİN      70     70    70          84            221          561          B      B      C

 

* UZAY.2016-1-AR-025 ve UZAY.2016-1-AR-026 referans kodları için koşul olarak aranmaz.

KPDS             : Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı

ÜDS                : Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı

YDS                : Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı

TOEFL IBT     : Test of English as a Foreign Language – Internet-Based Test

TOEFL CBT   : Test of English as a Foreign Language – Computer-Based Test

TOEFL PBT   : Test of English as a Foreign Language – Paper-Based Test

FCE                : First Certificate in English

CAE                : Certificate in Advanced English

CPE                : Certificate of Proficiency in English

Resmi dili İngilizce olan bir ülkede; lisans, yüksek lisans veya doktora derecesi almış olanlar ile o ülkede en az üç yıl süreyle mesleğini uygulamış olanlardan İngilizce yeterlilik koşulları aranmaz.

Lisans öğrenimleri sırasında Türkçe, Inkılap Tarihi gibi asıl alanla ilgili olmayan dersler dışındaki tüm derslerin %100’ünün İngilizce alındığını belgeleyen adaylar bu koşuldan muaf tutulacaktır.

 

BAŞVURU SÜRECİ

a)    Başvuruların en geç 06/06/2016 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar yapılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

b)    Başvuru yapılırken aşağıda yer alan belgelerin eksiksiz olarak iletilmesi zorunludur.

  • İş Başvuru Formu,
  • Özgeçmiş,
  • Diploma - Çıkış Belgesi fotokopisi (önlisans/lisans ve varsa üstü) veya 2015 - 2016 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olunabileceğini belirten yazı. (Eğitimlerini yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında tamamlayan adayların denklik belgelerini de getirmeleri gerekmektedir),
  • Önlisans/Lisans (ve varsa üstü) transkript belgesi (Öğrenimlerinin son yarıyılında olan adaylar için 2015-2016 Eğitim – Öğretim Yılı Güz Dönemi sonu genel ortalamayı gösterir belge),
  • Yabancı dil sınavı sonuç belgesinin fotokopisi (veya eğitim dilinin %100 İngilizce olduğunu gösterir belge),
  • İlan edilen alanla ilgili tecrübesine ait belge (İlgili alanda çalıştığını belgelendiren kurum/kuruluştan alınan Hizmet Belgesi ve SGK Dokümanı)
  • Üniversiteye Giriş Sınavı Yerleştirme Belgesi (ÖSYM Onaylı veya Sonuç Belgesi Kontrol Kodu Olan İnternet Çıktısı)
  • Üniversiteye giriş sınavı sonuç belgesi (ÖSYM onaylı veya Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olan internet çıktısı),

c)    Adaylar www.uzay.tubitak.gov.tr adresinden başvurularını yapacak olup talep edilen belgeler sisteme yüklenecektir. Bunun dışındaki başvurular işleme alınmayacaktır.

d)    Eksik bilgi ve belge bulunan, koşulları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak, bu kişiler mülakata çağrılmayacaktır.

e)    Süreçle ilgili tüm gelişme ve duyurular Kurumumuz web sayfasında (www.uzay.tubitak.gov.tr / www.tubitak.gov.tr) ilan edilecek olup, adayın bildirdiği e-posta adresine de gönderilecektir. Eksik bilgi ve belgesi bulunanlar ile koşulları uymadığı halde başvuru yapan adaylara herhangi bir bilgi verilmeyecektir.

f)     Enstitümüz ilanlarından adaylar en fazla 2 (iki) adet Referans kodlu pozisyona başvurabilecektir, ikiden fazla pozisyona başvuran adayların tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır.

g)    Başvuruların incelenmesi sonucunda istenilen belgeleri eksiksiz ve uygun olan adaylardan her bir AR-GE Personeli (Araştırmacı) referans kodlu pozisyon için “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (g) maddesine göre, en yüksek puandan başlayarak oluşturulacak sıralamada, işe alınacak personel sayısının 5 (beş) katı aday mülakata davet edilecektir. Son sıradaki adayla aynı puana sahip bütün adaylar mülakata çağırılacaktır.

h)    Başvuruların incelenmesi sonucunda istenilen belgeleri eksiksiz ve uygun olan adaylardan her bir AR-GE Personeli (Teknisyen) referans kodlu pozisyon için “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (h) maddesine göre, en yüksek puandan başlayarak oluşturulacak sıralamada, işe alınacak personel sayısının 5 (beş) katı aday mülakata/sınava davet edilecektir. Son sıradaki adayla aynı puana sahip bütün adaylar mülakata/sınava çağrılacaktır.

i)     Lisans öğrenimlerini yurt dışında tamamlayan adaylar için “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (g) maddesi koşul olarak aranmayacak olup, bu adaylar ayrıca değerlendirmeye alınacaklardır.

 

Özet Bilgiler

PAYLAŞ

En Yeni İlanlar

Muğla - Bodrum
Bugün
BAŞVUR
Mersin(İçel)
Bugün
BAŞVUR
Özel Balat Hastanesi
İstanbul Avrupa Yakası - Fatih
Bugün
BAŞVUR
LALEGÜL EĞİTİM VE SAĞLIK HİZ.LTD.ŞTİ
İstanbul Avrupa Yakası - Arnavutköy
Dün
İSTANBUL GALATA ÜNİVERSİTESİ
İstanbul Avrupa Yakası - Beyoğlu
Dün
DAMLA İNSAN KAYNAKLARI
İstanbul Avrupa Yakası
Bugün
BAŞVUR
Özel Balat Hastanesi
İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Avrupa Yakası - Fatih, İstanbul Avrupa Yakası - Fatih, İstanbul Avrupa Yakası - Fatih
Bugün
BAŞVUR
İngiliz Kültür Anaokulu
Ankara
Bugün
MAESTRO OTEL TURİZM VE YATÇILIK LTD. ŞTİ.
İstanbul Avrupa Yakası
Bugün
BAŞVUR
Tüsa Tekstil
K.Maraş
Bugün
BAŞVUR
BENZER TÜM İLANLAR