Bu ilan yayından kaldırılmıştır.

Stajyer Psikolog

  • 8.03.2019
  • 100 - 200

İş Tanımı

Neurofeedback Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Neurofeedback, beyin dalgaları düzensizliklerinde uygulanan bir öğrenme yöntemidir. Geribildirim yaparak beyin dalgalarını düzenleyen bir eğitimdir.

Neurofeedback, beyin dalgalarının bilgisayar ortamına aktarılarak düzensiz çalışan kısımlarının tespit edilmesine dayanan bir beyin eğitimi yöntemidir. Bir öğrenme stratejisidir. “Sinir geribildirimi”, “nörolojik geribildirim” olarak da tanımlanır. İnsan beynindeki elektrik akımlarının değiştirilebildiğinin kanıtlanmasının ardından Neurofeedback yöntemi kullanılarak beyne ürettiği elektrik akımını değiştirmek öğretilir. Bu eğitim sırasında beyin koşullanır ve operant (edimsel) koşullanma ile klasik koşullanmayı tekrar öğrenir. İnsanlar çocukluktan itibaren öğrendiklerini operant ve koşullanma yöntemleri ile beyne kayıtlar. Bu kayıtlamalar bazen istediğimiz gibi gitmeyebilir. Neurofeedback ile bu doğru gitmeyen kısımlar tespit edilir ve tekrar yeni kayıtlama ile beynin düzenli çalışması öğretilir.

Başka bir deyişle Neurofeedback yöntemi ile beyindeki düzensiz bağlantılar tespit edilir. Görsel ve işitsel uyarıcılarla beyin dalgalarının düzenli hale gelmesi sağlanır. Aynı zamanda oyun teknolojisi ile kişiye özel terapi sunan bir geribildirim yöntemidir. Beynin adaptasyon yeteneğini kullanır. Hastalığı yok etme amacıyla değil hastalığın yol açtığı olağandışı durumları ortadan kaldırmayı hedefler.

Neurofeedback’in genel olarak kullanıldığı başlıca sorunlar şunlardır;


 

Dikkat bozukluğu

Motivasyon eksikliği

Sınav kaygısı ve ders başarısızlıkları

Öğrenme becerisi geliştirme

Zihinsel ve zeka performans artırma

Yeme düzensizlikleri ve obezite

Uyku problemleri, uyurgezerlik

Migren ve baş ağrısı sorunları

İsteksizlik, uyuşukluk, hırçınlık

Hiperaktivite, otizm

Obsesif kompülsüf bozuklukları

Ergenlik sorunları

Depresyon, stres ve davranış bozuklukları

Epilepsi nöbetleri

Unutkanlık, panik atak ve kaygılar

Uyuşturucu ve madde bağımlılığı

İntihar davranışları

Türkiye’de Neurofeedback eğitiminin uygulanması için özel bir yasal zemin bulunmuyor. Bu sebeple denetimsiz kullanımlar bazı sorunlara da yol açabilmektedir.O nedenle öncelikle terapiyi uygulayanların eğitim düzeyi,cihazların FDA onayı gözden geçirilmeli,QEEG çekilmeden nöroterapi yapılmasına izin verilmemeli,QEEG-Beyin Haritası ile saptanan protokollere uyulmalı ,seans başı ,ortası ve sonlarında yeniden QEEG çekilmeli,her danışanın ayrı bir beyin yapısı,topografisi,düzen ve düzensizliği olduğu bilinerek asla standart uygulamalara izin verilmemelidir.Kurumumuz NASA LOGOSUNU resmi olarak kullanan,ISO BELGELİ TÜRKİYE’DE TEK KURUM olarak bu konuda Sağlık Bakanlığı’na gerekli girişim ve uyarılarda bulunmaktadır.

Aranan Nitelikler

Neurofeedback kullanacak Stajyer Psikolog aranmaktadır.

"İncelediğiniz ilan bir stajyer ilanıdır. Öğrenilen bilgi ve teoriyi profesyonel bir ortamda pratik uygulamalara çevirebilecek deneysel bir öğrenme metodu olan stajyerlik; mesleki ve teknik eğitim bölgelerinde yer alan meslek lisesi, meslek yüksekokulları ve lisans alanında öğrenim gören öğrencilere açılan stajyer iş ilanın amacı kazandıkları bilgi ve deneyimleri pekiştirmek, görev yapacakları iş yerlerindeki sorumluluklarını, ilişkileri, organizasyon ve üretim sürecini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlamaktır."

Özet Bilgiler

Benzer İlanlar

Design tasarım
Türkiye
25.02.2024
BAŞVUR
BENZER TÜM İLANLAR