Bu ilan yayından kaldırılmıştır.

Satış Sorumlusu

Ankara, Ankara Çankaya
  • 25.03.2019
  • 200 - 500

İş Tanımı

AMAÇ VE KAPSAM

     Yapılan Satış ve Pazarlama faaliyetleri ile ilgili yetki,sorumluluk ve yöntemi belirler.

     Acentalar,Tur Operatörleri ve münferit misafirler


PROSEDÜR DETAYI

3.1        Pazarlama Faaliyetleri ;

3.1.1                Pazarlama Çalışmalarının Planlanması : Performanslara ve fiyatlara göre potansiyelin harekete geçirilmesi için pazarlama çalışmalarının planlaması yapılır. Bu aşamada eski reklam ve fuar çalışmalarının değerlendirmelerine göre reklam çalışmaları planlanır.

3.1.2                Acente Bağlantılarının Yapılması :Pazarda faaliyet gösteren acenteleri tanımak, ilişkileri güçlendirmek, potansiyeli harekete geçirmek, satışı arttırmak veya ortaklığı geliştirmek için, acentelerle görüşmeler yapılır. Acentelerden gelen Info grubu talebi yazılı olarak doğrulanır. Pazarlama faaliyetlerinde Tanıtım CD'si ve broşürler kullanılır.

3.1.3                Departmanlarla İletişimin  Sağlanması :İnfo grubu bilgileri, (kişi sayısı, yemek ve kokteyl ikramı v.b.) İlgili departmanlara mail yolu ile bildirilir. Hazırlanacak örnek odalar ile ilgili Housekeeping ve Ön Büro Departmanlarına mail ile bilgi verilir. Yapılan Reklam Anlaşmalarının birer nüshası Muhasebe ve Genel Müdürlüğe gönderilir.

3.1.4                Acente ve Şirketlere Otelin Tanıtılması : Grup girişinde Ön Büro tarafından Satış & Pazarlama Departmanına haber verilir. Info Grubu Formunda belirlenmiş olan kişi tarafından karşılanır. Otel Tanıtım CD'si ve broşürleri dağıtılır. Grup ilk önce Lobby de toparlanarak Hoş geldiniz denilir. HK ve FO tarafından önceden tespit edilmiş olan oda(lar)'a çıkartılır. Odada oda bilgisi ve genel bilgiler verilir. Daha sonra Lobi'ye inilir. Grubun zamanı kısıtlıysa Lobi terastan açık alan hizmetleri ile ilgili bilgiler verilir, oradan SPA ve ana Restoran'a inilir. Zaman durumuna göre dış alanlar gezdirildikten sonra gruba içecek ikramı yaplarak muhtemel soruları cevaplanır.

3.1.5                Reklam İhtiyaçlarının Belirlenmesi : İstatistikler ve reklam materyalleri incelenerek, verilecek reklamın türü ve bölgesi belirlenir.

3.1.6                Reklam Anlaşmalarının Yapılması : Reklam ihtiyaçları belirlenmesiyle, uygun bölgelerde reklam çalışmaları yapılmak üzere, Reklam Anlaşmaları Yapılır. 

3.1.7                Reklam Değerlendirmelerinin Yapılması : Yapılan reklam anlaşmaları ve hedef Pazar reklam istatistiğine kaydedilir.

Fuar Hazırlık Değerlendirmesinin Yapılması : Genel Müdürlüğe bir sonraki yıl gidilmesi planlanan fuarlar ve gerekçeleri Ekim Ayı içerisinde bildirilir. Fuarlara hangi şartlarla katılınacağı tespit edilir (Stand veya ziyaretçi olarak). Fuarlardan bir hafta öncesinde gidilecek fuardaki amaçları, hedefleri, ilgili pazarın özellikleri, pazardaki tur operatörleri ve rakiplerle ilgili bilgileri içeren Fuar Hazırlık Formu hazırlanır.

3.1.8                Fuar Çalışmalarının Yapılması : Fuar çalışmaları sırasında otelin tanıtımına katkıda bulunacak CD, broşür, poster, promosyon malzemeleri, stand dekorları vs. kullanılarak ürün ve hizmetleri tanıtılır.

3.1.9                Fuar Çalışmasının Değerlendirmesinin Yapılması : Fuar sonrası katılımcılar tarafından katılımı gerçekleşmiş olan fuarın değerlendirilmesi rapor haline getirilir ve Genel Müdüre sunulur.Rapor içerisinde pazarın genel durumu, bizden talepler ve beklentiler, yapılan ziyaretlerin dökümü bulunur.

3.1.10              Pazarlama Faaliyetlerinin Raporlaması : Ay sonunda, o ay içinde yapılan pazarlama çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler, Ay Sonu Değerlendirme Formuna yazılır ve Genel Müdür'e sunulur.

3.2        Satış  Faaliyetleri ;

3.2.1                Konseptin Oluşturulması : Üst Yönetim ve ilgili departman sorumluları ile sezon kontrat dönemi öncesi değerlendirme yaparak, uygulanacak olan ürün ve hizmet konseptini, misafir ve acentelerden gelebilecek özel isteklere ve bir önceki sezonun misafir geri beslemesine göre belirler.

3.2.2                Fiyatların Belirlenmesi :  Belirlenen konsept göz önünde bulundurularak,  geçmiş dönem realizasyonları Aylık Acente Performans Raporları'ndan incelenir, geçmiş dönem kontrat ve realize fiyatları kontrol edilir, Pazar yapısı ve olası değişiklikler incelenir. Allotments Form hazırlanır. Fiyat değişiklikleri belirlenir ve Tesis Fiyat formu Hazırlanır. Karar aşaması için Genel Müdürlüğe Tesis Fiyat Formu sunulur. Onaylanan fiyatlardaki Rack Rate fiyatları Turizm Bakanlığı'na Bildirilir.

3.2.3                Konseptin Gözden Geçirilmesi : Tesisin, konseptte taahhüd ettiği şartları, yerine getirebilecek yeterlilikte olduğunu güvence altına almak amacıyla, konsept gözden geçirilir. Gözden Geçirme, konsept hazırlandıktan sonra, yer alan tüm maddeler kontrol edilerek yapılır, imzalanır ve kayıtları saklanır. Gözden geçirme sonuda herhangi bir yetersizlik saptanmazsa konsept tüm departmanlara gönderilir. Sözleşmelerde taahhüt edilen ürün ve hizmetlerde, herhangi bir değişiklik, gerektiği taktirde acentelerle yazılı olarak mutabakat yapılır. Değişiklik mutabakattan sonra gerçekleşir.

3.2.4                Acentelerlerle İletişim : Acenta veya Tur Operatörler ile yazılı veya sözlü olarak bağlantıya geçilerek birlikte çalışabilmenin yolları görüşülür.

3.2.5                Kontrat Yapımı : Tesis'in misafirlerine vereceği servisler kontratta tam olarak belirtilir. Kontrat yapımından önce ve sonrasında kontratta taahhüt edilen şartlar Satış Pazarlama Müdürü tarafından kontrol edilir.

3.2.6                Diğer Departmanlara Bilgi Aktarımının Yapılması : Acentenin ürün detaylarını bilerek imzaladığı kontrat, Satış Pazarlama Müdürü tarafından Ön Büro, Muhasebe ve Genel Müdürlüğe dağıtılır (Kontratın aslı Genel Müdürlü'ğe verilir). İç Pazar fiyatları ve gönderilen acente ve şirketlerin listesi Ön Büro, Muhasebe ve Genel Müdürlüğe bildirilir. Konseptte belirtilen ürün ve hizmet ile ilgili değişiklik taleplerinde, tekrar değerlendirme yapılır ve değişiklikler departman sorumlularına bildirilir.

3.2.7                Rezervasyon İşlemlerinin Gerçekleştirilmesi : ÖnBüro Tarafından Rezervasyon Talimatına uygun olarak gerçekleştirilir.

3.2.8                        Tesis Doluluk Oranının  Değerlendirilmesi: Ön Bürodan alınan gece raporları üzerinde yapılan inceleme ile geleceğe dönük kararlar alınır. Var olan boşluklar ve fazla satışlar değerlendirilir. Tesisin boş olduğu ve satışı arttırmak için özel çaba gerektirdiği dönemler tespit edilir.

Tesis dolu ise Genel Müdürlükten satışı durdurmak için onay alınır. Stop Sale kararından sonra ilgili acentelere bilgi verilir.

Tesis doluluğu düşük ise,  belirlenmiş olan fiyatlar üzerinden yapılacak indirim oranı ve pazarlar tespit edilir. Fiyatlar Genel Müdür onayıyla düşürülür. Aksiyon kararından sonra ilgili acentelere bilgi verilir.

3.2.9                Randevu Takibinin Yapılması : Günlük ağırlanan veya ziyaret edilen acenteler ve görüşmelerin konusu Günlük Randevu Formuna işlenir.

3.2.10               Rakip Kontrolünün Yapılması :  Satış stratejilerinin belirlenmesi için, rakip tesislerin fiyatları ve doluluk oranları araştırılır. Ayda bir kez Rakip kontrol Formu oluşturulur ve Genel Müdüre sunulur. Bayram ve Yılbaşı dönemleri için özel kontenjan sayısı ve çalışma şartları ayrıca tespit edilerek Genel Müdür’ün onayı ile acentelere bildirilir.

3.2.11              Ay Sonu Değerlendirmelerinin Yapılması : Her ay sonunda, o ay içerisindeki faaliyetleri değerlendiren Ay Sonu Değerlendirme Raporu hazırlanır. Fiyat değişiklikleri, acente ziyaretleri  ve genel Pazar yapısı bilgileri ilgili raporun konusudur. Satış Pazarlama Müdürü tarafından hazırlanır ve Genel Müdür'e sunulur.  

Aranan Nitelikler

Tercihen Üniversite mezunu,

Otelcilik sektöründe min.2 yıl, 3,4 veya 5 yıldızlı otel deneyimine sahip,

Banket organizasyon ve kurumsal satış tecrübesi olan

İyi İngilizce bilen, insan ilişkileri güçlü, ekip çalışmasına yatkın,

Hedeflere yönelik ve çözüm odaklı çalışabilecek,

Planlama ve organizasyon becerileri kuvvetli sorumluluk sahibi,

MS Office programlarını ve SISPAR programını iyi kullanabilen,

satış kanallarını, kontratları ve rezervasyon aşamalarını takip edip raporlama sürecini yürütebilecek,

Otelde konaklayacak grupları ve etkinliklerin takibini yapacak ve grup listelerini sisteme girecek,

İkna ve iletişim yeteneği güçlü ve satış-pazarlama görüşmeleri yapacak tekniklere hakim,

Hedefler doğrultusunda satış ve istatistiki raporlama yapabilecek,

B sınıfı ehliyete sahip, aktif araç kullanabilen,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış,

Dış görünümüne önem gösteren, diksiyonu düzgün adaylar arıyoruz.

Özet Bilgiler

  • Satış Sorumlusu
  • Eğitim
  • Satış
  • Tam zamanlı
  • Uzman
  • Ankara Çankaya Kavaklıdere Mahallesi, Karanfil Sokak No:73, Çankaya/Ankara
    • Toplu Taşımaya Erişim
    • Kapalı Otopark
    • Açık Otopark
    , Ankara
  • 2-25 yıl
  • 25.03.2019
  • 25.03.2019
  • 24.05.2019

Benzer İlanlar

Happy İnsan Kaynakları
İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Bursa, Kocaeli
Son 1 Ay
BAŞVUR
İSTANBUL BİL EĞİTİM KURUMLARI TİC. A.Ş.
Ankara
Bugün
BAŞVUR
BİLGE ARI BİLİŞİM EĞİTİM DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
Ankara
Bugün
Amerikan Kültür Dil Okulu
Ankara, Ankara - Etimesgut
Bugün
BAŞVUR
Bien Akademi Eğitim Organizasyon Ve Turizm Ltd. Şti.
İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir
19.03.2024
BAŞVUR
Bien Akademi Eğitim Organizasyon Ve Turizm Ltd. Şti.
İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir
19.03.2024
BAŞVUR
British Town Dil Okulları
Ankara
22.12.2023
Bemar Kariyer Okulu
Ankara - Çankaya, Ankara
14.04.2023
RECEP ÇELİKBAŞ LTD.ŞTİ
Ankara
Bugün
BAŞVUR
VSB BAŞER GRUP OTOMOTİV A.Ş.
Ankara
Bugün
BENZER TÜM İLANLAR

EYÜBOĞLU HOTEL

-1987 yılından bu yana hizmet veren Eyüboğlu Hotel , sizi daha iyi ağırlamak için köklü geçmişini teknoloji ile buluşturdu.Ankara’nın merkezinde yer alan Eyüboğlu Hotel, Kızılay Meydanı’na , metro istasyonuna sadece 500 metre ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne 300 metre mesafededir. Otel günlük açık büfe kahvaltı ve ücretsiz özel otopark sunmaktadır. Otele 300 metre uzaklıktaki Kocatepe Camii’ne yürüyerek ulaşabilirsiniz. Eyüboğlu Hotel’in odaları modern mobilyalar ve uydu TV ile donatılmıştır. Her odada çalışma masası ve modern banyo malzemeleri içeren özel bir banyo mevcuttur. Ayrıca lüks nevresimler ve yastık menüsü de bulunmaktadır. Konuklar, Eyüboğlu’nun geniş oturma alanına sahip terasında gazete okuyarak dinlenebilirler. Otelin 24 saat hizmet veren resepsiyon personeli, havaalanı servisi veya taksi ayarlayabilir. Hotel Eyüboğlu’nun restoranında Türk yemekleri servis edilmektedir. Barda akşam kokteylleri ve şarap sunulmaktadır. Oda servisi günün 24 saati hizmetinizdedir. Esenboğa Havalimanı araçla 25 km uzaklıkta yer alır.Dilediğiniz kadar konfor , düşlediğiniz kadar mutluluk var
Daha Fazla Firmanın diğer ilanları
Firmanın Tüm İlanları