ATEL TELEKOMÜNİKASYON

ATEL TELEKOMÜNİKASYON

ATEL TELEKOMÜNİKASYON Hakkında

ATEL TELEKOMÜNİKASYON

Tarihçe
1997 yılında Ankara’da kurulan, ATEL, haberleşme, elektronik ve savunma sanayii alanlarında faaliyet göstermektedir. ATEL, kuruluşundan bugüne tamamlamış olduğu ve halen yürütmekte olduğu projelerle hergeçen gün başarılarına yenilerini eklemektedir. ATEL uzmanları, bugüne kadar edindiği ileri seviyedeki bilgi birikimi ve deneyimini sunmaktan, bu birikim ve tecrübeyi geniş bakış açısıyla bir hizmet ağına dönüştürmekten gurur duymaktadır.

ATEL, yerinde verilen hizmetler yoluyla (değer mühendisliği, planlama, işleme, başlangıç, devreye alma ve lojistik destek dahil olmak üzere) her proje için katma değer ve mükemmellik yaratmakta kararlıdır. ATEL’in RF iletişim deneyimi, özel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde en üst düzey çözümler üretmeye kararlılığını sergilemektedir.

ATEL, son teknoloji ürünü Elektronik Harp sistemlerini milli ve özgün olarak tasarlayan ve üreten seçkin bir kuruluştur. ATEL aynı zamanda profesyonel bir hizmet şirketi olarak, Savunma Sanayii, Enerji, Sağlık, Lojistik ve Anayurt Güvenliğine yönelik danışmanlık ve teknik destek hizmetleri ve teknoloji odaklı çözümler sunmaktadır.

ATEL, savunma sanayii, elektronik mühendisliği ve iletişim çözümleri konusunda ülkemizin önde gelen firmalarından birisi haline gelmiştir. RF Karıştırıcı/Körelticiler konusunda son yıllarda yaptığı büyük atılımlar ve milli ve özgün tasarımları ile $25.000.000 ABD Dolarını aşan bir ciro sağlamış, bu alanda ülkemiz savunma sanayisinin önemli şirketleri arasında yerini almıştır.

13 yıldan uzun bir süredir özellikle haberleşme konusundaki deneyimi ve yeteneklerini müşterilerine en uygun çözümleri yaratmak için kullanan ATEL, zor şartlar için tasarlanmış kapsamlı haberleşme ve anayurt güvenliği çözümleri konusunda ülkemizin büyük ve önemli tedarikçilerden biridir.
 

Elektronik İş Birimi

ATEL Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'da faaliyet gösteren elektronik cihaz üreticilerinin elektronik komponent ihtiyaçlarını karşılamak üzere faaliyet göstermektedir. Satış temsilcileri ile Türkiye'de 500’un üzerinde müşteriye hizmet sunmaktadır.

ATEL, 2008 yılında kurulan Elektronik Komponent ARGE bölümü ile komponent satışının yanı sıra müşterilerinin ürün geliştirme ve yeni ürün çıkarmalarına yardımcı olmaya başlamış, bu konuda 5 adet firmanın ürün geliştirme ve tasarım işlemlerini tamamlayarak firmalara teslim etmiştir. Ayrıca 2009 yılı sonu itibari ile müşterilerine SMD ve DIP dizgi hizmeti sunmaya başlamıştır.

ATEL, 2009 yılı ortalarından bu yana solar ve rüzgar enerjisi sistemleri konusunda da çalışmalara başlatmıştır. Bu konuda katılınan fuarlar ve dergi reklamları ile pazarda adını duyurmaya çalışmaktadır. Ayrıca LED aydınlatma sistemleri konusunda faaliyet gösteren bölüm, bu konuda da müşterilerine ekonomik ve kaliteli çözümler sunmaktadır.
ATEL, Türkiye genelinde elektrik-elektronik temelini baz alarak; Üretim yapan, AR&GE hizmeti veren, toptan ve/veya perakende olarak “komponent” (tamamlayıcı ara bileşen) satışı yapan, teknik servis hizmeti veren tüm özel ve devlet kurum ve kuruluşlarına hitap eden ürünlerin tespiti, temini, pazarlaması ve satışı alanında faaliyet göstermektedir. Bunun yanı sıra elektronik üretim yapan tüm ölçek türündeki firmalara taşeron üretim ve dışarıdan AR&GE desteği sağlayarak ithalat ve distribütörlük hizmetine katma değer sağlamaktadır. Sektördeki yerli sermaye yapısı ile faaliyet gösteren 50 civarındaki firma arasında ciro bazında ilk 5 içerisinde yer almaktadır.

Haberleşme İş Birimi

1997 yılında kablosuz iletişim sektöründe hizmet vermek amacıyla Ankara'da kurulan ATEL Telekomünikasyon, bugün Türkiye genelindeki 36 bayisi ve 7 bölgedeki Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu onaylı teknik servis ağı ile haberleşme sektörünün önde gelen kuruluşlarındandır. ATEL, sağladığı yüksek teknolojili cihazlar ve benzersiz hizmet anlayışıyla, araştırma, geliştirme, üretim, pazarlama satış ve satış sonrası hizmetlerde "birinci sınıf yüksek teknoloji" şirketi olmayı amaçlamaktadır.

ATEL analog telsizlerde YAESU, VERTEX STANDARD, deniz telsizlerinde ve GPS harita çizicilerde STANDARD HORIZON, sayısal telsizlerde SEPURA, TETRA alt yapı istasyonlarında DAMM, HF/SSB telsizlerde CODAN ve özel kulaklık aksesuarlarında ise PHONAK markalarının Türkiye ana distribütörüdür.

Savunma Sanayii İş Birimi

ATEL, zor şartlar için tasarlanmış kapsamlı anayurt güvenliği çözümleri, imkan ve kabiliyetleri doğrultusunda, sadece ülkemizde değil, dünya pazarında yer almayı ve sürekli oyuncu olmayı hedeflemektedir.

ATEL Savunma Sanayii alanında, yurt içinde ve yurt dışında katıldığı fuarlar ile pazarda adını duyurmak için yoğun faaliyetlerde bulunmaktadır. ATEL, anayurt güvenliği çözümleri ile sınır koruma, emniyet sağlama ve benzeri bir çok uygulamada faaliyet göstermekte ve çözümler sunmaktadır.

Hareket halinde karıştırma ve hızlı tertiplenme için Türk mühendisleri tarafından tasarımı özgün olarak gerçekleştirilmiş Sırt Tipi RF Köreltici/Karıştırıcı MRJ ailesi, GSM Köreltici/Karıştırıcı KRJ ailesi ve Sınır Koruma Algılayıcıları, Anayurt Güvenliği alanında ATEL’in sunduğu çözümlerden bir kaçıdır. Bunun yanısıra ATEL’in T.I.E.D. (Threat Termination of Improvised Explosive Device) olarak adlandırdığı sistemler, Düzeneklere Karşı Elektronik Karıştırma sağlamaktadır.

ARJ-01 Araç Tipi Jammer, modüler yapıda araca entegre yüksek güce sahip uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcılardan (RCIEDs) korunma sağlamak için tasarlanmış RF karıştırma/köreltme sistemidir. ARJ–01 Araç Tipi Karıştırıcı Jammer Sistemi, telsiz, cep telefonları ve uzaktan kumandalı tehditlere karşı etkin koruma sağlamaktadır. ARJ-01 "KORUMA ŞEMSİYESİ" oluşturarak konvoyların yolculuk sırasında güvenliğini sağlamaktadır.

MRJ-03A karıştırıcı sistem, tasarım özellikleri itibariyle üstün karıştırma/köreltme sağlayan teknolojik yapıdadır. Sistem yeniden programlanabilme özelliği sayesinde belirli frekanslarda geniş bantlı baraj karıştırma ya da dar bantlı (spot) karıştırma, kullanıcı isteğine göre frekans aralığı değişebilen RF sinyal karıştırma/köreltme yeteneği sağlamaktadır.

Mobil ve sabit olarak kullanılabilen bu sistemin kullanım alanları; Tesis Koruma, Konvoy Koruma ve VIP koruma olarak özetlenebilir. Bireylerin güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla IED koruma kalkanı oluşturacak şekilde tasarlanmıştır.

KRJ–01 Masa/Pano Tipi Köreltici/Karıştırıcı (Jammer) Sistemi, cep telefonları tehditlerine karşı etkin koruma sağlamaktadır.

Ayarlanabilir güç seçenekleri ile kullanım alanının genişliğine ve GSM baz istasyonlarına yakınlığına bağlı olarak, kullanıcı isteğine uygun olarak istenilen etki alanının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu özelliği ile makam odalarından konferans ve toplantı salonlarına kadar, kamu güvenliği gerektiren yerler ile GSM cihazlarının engellenmesi istenilen her yerde her türlü alanda koruma sağlanmaktadır.

ATEL tarafından tasarlanan karıştırma/köreltme sistemleri Türkiye'nin değişik bölgelerinde ve yurtdışındaki uluslararası görev alanlarında kendini kanıtlamış bulunmaktadır.

Beş yılı aşkın bir süredir Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ne hizmet veren ATEL, yabancı orduların dünya barışını hedefleyen çabalarını desteklemek için de çalışmalara başlamıştır. Firma, küresel müşterilerin özel gereksinimlerini karşılayabilecek çözümler geliştirmek için gerekli güce, kapasiteye, bilgiye ve deneyime sahiptir. Sağladığı yüksek teknolojik cihazlar ve benzersiz hizmet anlayışıyla, araştırma, geliştirme, üretim, pazarlama satış ve satış sonrası hizmetlerde "birinci sınıf yüksek teknoloji" şirketi olmayı amaçlamaktadır.

Teknik Operasyonlar

ATEL, ürettiği veya dağıtımını yaptığı yüksek teknolojiye sahip ürünler ile kurduğu sistem çözümlerin satış sonrası desteğini verebilmek ve bakım onarımını gerçekleştirebilmek amacıyla gelişmiş teçhizatlara ve nitelikli iş gücüne sahip teknik hizmetler ekibine sahiptir. Amaç, ATEL’den satın alınan bütün ürünler konusunda satış ve satış sonrasında küresel müşteri portföyümüz için en iyi hizmeti verebilmektedir. Firma, bu hizmeti ülke genelindeki 48 bayisi ve gezici ekipleriyle müşteriye en yakın noktalarda sunmaktadır



Vizyonumuz
Faaliyet gösterdiği sektörlerde; teknoloji, mal ve hizmet üretimini rakiplerinden daha üstün biçimde sağlamak ve müşterilerine sunmaktır.
 

Misyonumuz
25. yılımız olan 2023’te ;
* Stratejik hedefleri doğrultusunda sistemli büyüyen,
* Geliştirdiği ve ürettiği ürünlerde küresel markaya dönüşmüş,
* Türkiye’de, sektörlerinde ilk iki sırada gelen bir kurum olmaktır.
 

Değerler ve İlkelerimiz
Adil olmak,
Girişimci olmak,
Yenilikçi olmak,
Çözüm odaklı olmak,
Sinerjik ilişkiler kurmak  


ATEL TELEKOMÜNİKASYON Genel MüdürlüğüAnkarailinde bulunmaktadır.

ATEL TELEKOMÜNİKASYON adres ve iletişim bilgileri:

Adres:Turan Güneş Bulvarı No:17/18 ÇankayaANKARA/TÜRKİYE

Web Sitesi:http://www.a-tel.com.tr
Daha Fazla

Telekomünikasyon Sektörü Çalışan Profili

Telekomünikasyon sektöründe çalışanların iş alanları

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Satış
    64134
  • Bilgi Teknolojileri
    30840
  • Müşteri Hizmetleri
    19826
  • Teknik İşler
    13497
  • Pazarlama
    12631
Telekomünikasyon sektöründe çalışanların mezun oldukları bölümler

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • İşletme
    44794
  • İktisat
    10810
  • Elektrik Elektronik Mühendisliği
    10127
  • Diğer
    7383
  • Bilgisayar Mühendisliği
    6250
Telekomünikasyon sektöründe çalışanların öğrenim seviyesi

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Lisans Mezunu
    72998
  • Lise Mezunu
    44637
  • Ön Lisans Mezunu
    32948
  • Lisans Öğr.
    25678
  • Yüksek Lisans Mezunu
    14118

Telekomünikasyon sektörü iş ilanlarında en çok yayınlanan pozisyonlar

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

Top 5 Pozisyon
Saha Satış Temsilcisi1457
Kurumsal Satış Temsilcisi574
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi559
Teknik Servis Uzmanı551
Çağrı Merkezi Personeli413

Telekomünikasyon sektöründeki diğer iş ilanları

Samline - Turkcell Superonline Saha Satış Temsilcisi
Samline TURKCELL SUPERONLİNE
Samsun - Atakum, Samsun
Bugün
PORTFÖY YÖNETİCİSİ
DEHA TELEKOMÜNİKASYON TURKCELL SUPERONLINE
Bursa - Nilüfer, Bursa...
Dün
Satış Destek Elemanı
DEHA TELEKOMÜNİKASYON TURKCELL SUPERONLINE
Bursa - Nilüfer
Dün
Müşteri Yöneticisi
Turkcell A Grup Telekom Kurumsal Çözüm Merkezi
İstanbul Avrupa Yakası - Esenler
Son 1 Hafta
KOBİ Müşteri Yöneticisi
Doruk Kurumsal Çözüm Merkezi
İstanbul Avrupa Yakası - Şişli
21.03.2024