FİNANSAL ANALİZ

FİNANSAL ANALİZ

FİNANSAL ANALİZ Hakkında

 CİHANGİR SANİN - FİNANSAL ANALİZ

 

Finansal Eserler (FİNANSAL ANALİZ) ve Yazılar

Türkiye'nin en büyük sanayi, holding, banka ve sigorta şirketlerinin fiili finansal tablolarını, finansal açıdan analiz ederek yayınlayan SANİN'in " FİNANSAL ANALİZ " adlı eseri (1978-1992) halen dünyada ilk ve tek olup 17.500 sayfa ve 15 ciltten oluşmaktadır. SANİN'in bu eseri üniversitelerde ders kitabı olarak okutulmuş olup, Türkiye'de İMKB ve SPK'nın olmadığı yıllarda yayınlamış olması nedeniyle, konusunda baş yapıt olarak kabul edilmektedir. SANİN'in dünyanın en büyük ilk 200 sanayi şirketinin fiili bilanço ve gelir tablolarının finansal açıdan analizlerini içeren İngilizce yayınlanmış " FINANCIAL ANALYSIS, THE WORLD'S LARGEST INDUSTRIAL CORPORATIONS " (1987) adlı eseri de bulunmaktadır. SANİN'in bu eseri de halen dünyada ilk ve tek unvanına sahip olup, eser dünyanın en büyük şirket ve üniversitelerinde kullanılmaktadır. SANİN'in: Sermaye piyasası, borsa, halka açılma, özelleştirme, şirket değerlemesi, hisse senetlerine yatırım yapma, finansal analiz, finansal vizyon, finansal check-up, finansal tıp, finansal makro hedefler, finansal risk yönetimi, bütçe yapma, hesap planı yapma, işletme sermayesi, finansal kontrol, finansal tabloları okuma, finansal erken uyarı, bankacılar için kredi verme analizi,makro finansal hedef ve strateji belirleme, finansal konsültasyon,İMKB’de yer alan şirketlerin finansal ratingleri,şirket alma ve satma, finansal stres, şirket değerlemesi, şirket kurtarma ve yeniden yapılandırma, yönetim aracı olarak finansal analiz, finansal tablolar, finansal analiz oranları ve sırları, başabaş analizi, kaldıraç analizi, finansal değişim analizi, işlerme sermayesi ihtiyacının tespiti ve finansmanı, proforma finansal tablolar düzenleme, finansal rehabilitasyon, finansal otopsi, finansman giderleri analizi……   konularını içeren 1000 den fazla makale, yazı, seminer notları, bildiri, tebliğ ve kitapçıkları da bulunmaktadır.

İcrai Görevler (Cihangir Sanin)

İş dünyasında tatbikatçı olarak da görev yapan SANİN'in çeşitli şirketlerde yönetim kurulu üyelikleri , yönetim kurulu danışmanlıkları, özel finans konseyi üyelikleri, icra ve danışma kurulu üyelikleri, finansal projeler koordinatörlükleri ve yürütme kurulu başkanlıkları da bulunmaktadır. SANİN, İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ve Şirketlerinin 25 yıl finansal danışmanlığını yapmıştır. SANİN'in bugüne kadar vermiş olduğu şirket içi ve genele açık finansal içerikli seminer sayısı bini aşmış bulunmaktadır.

Finansal Hizmetler

Finansal Analiz - Finansal Konsültasyon Analizi - Finansal Katma Değer Analizi Finansal Risk Yönetimi Analizi, Finansal Stres Yönetimi Analizi Finansal Check-Up Analizi - Finansal Performans Ölçümü ve Yönetimi İşletme Sermayesi İhtiyacının Belirlenmesi ve İhtiyacın Ne Şekilde Finanse Edileceğinin Raporlanması Satın Alma Ödeme Süres,Satış Tahsilat Süresi,Stok Bekleme Süresi Üçgeninin Şirket İçin Hangi Düzeyde Olması Gerektiğini Belirleme . Geleceğe Yönelik (5-10 yıl) Şirket Değerini Artırıcı, Makro Finansal Hedeflerin Belirlenerek; Bütçelerin ve Finansal Tabloların(Bilanço-Gelir Tablosu-Nakit Akım Tablosu) Hazırlanması Yönetim Kurullarına Yönelik Aylık Yönetim Kontrol Faaliyet Raporlarının Hazırlanması Şirket Değerinin Hesaplanması - Şirket Yatırım Kararlarına Yön Vermek -Finansal Vizyon Belirleme Anaktarları (Bizi Ne Öldürür Analizi) - Şirket Satın Alma ve Satma İhalelerine Katılma ve Satın Almanın ve Satmanın Fiyat Belirleme Raporlarının Hazırlanması. Şirket Yönetimine Özgü, Yönetim Aracı Olarak Kullanılacak, Finansal Tabloların (Bilanço-Gelir Tablosu-Nakit Akım Tablosu) Düzenlenmesi - Şirketi Uluslararası Kuruluşlardan Kredi Almaya Hazırlama Şirket Kurtarma Mastır Planları Düzenleme ve Uygulama - Şirketi Halka Açılmaya Hazırlama- Şirketi Yabancı Şirketlerle Ortaklık Kurmaya Hazırlama Şirket Satın Alma Kararlarının Verilmesi ve Fiyatının Belirlenmesi Analizi - Şirket Satma Kararlarının Verilmesi ve Fiyatının Belirlenmesi Analizi - Şirketin Gerçek Nakit Yaratma Gücünün ve Miktarının Belirlenmesi.

İcrai Finansal Hizmetler (CFO)

Şirket Yönetim Kurullarında Bağımsız Üye Olarak Yer Alıp, Yukarıda Belirtilen Finansal Sistemleri Kurmak ve Şirket Değerini Artırıcı Finansal Hizmetleri Bizzat İcra Ettirerek CFO (Yönetim Kurulu Finans Sorumlusu) Hizmetleri vermek. Şirket Yöneticilerine Uygulamalı "Finansal Yönetim" Seminerleri Vermek. Şirket Yönetim Kurullarına, Şirketin Makro Finansal Hedeflerini Çoklu Değişken Parametrelerle 5 Yıllık Olarak Hazırlayıp Sunmak. Şirketin Finansal Risklerini Yönetmek, Yatırımcı İlişkilerine Katkıda Bulunmak. Yönetim Kuruluna ;Kredi Kullanım ve Sermaye Artırım Miktar ve Zaman Kararlarının Verilmesine Yönelik Öncü Sunumlar Yapmak, Dinamik Bütçe Mantığı İle Aylık Bütçe-Fiili Faaliyet Raporları Sunmak ve Geleceğe Yönelik Makro Vizyon Hareket Tarzlarını Alternatifleriyle Ortaya Koymak, Şirketin Gelirler, Maliyetler ve Giderler Anlamında Verilen Yönetim Kurulu Hedefine Göre Ne Şekilde İlerlediğini Takip Ederek, Yönetim Kuruluna Aylık Sunumlar Yapmak. (Ne Hedefledik ? Neredeyiz ? Nereye Gidiyoruz? Ne Olacagız ? Bizi Ne Öldürür Toplantısı ), Yatırımların Finansal Değerlendirilmesini Yapmak, Şirket Yönetim Kurullarına; Yatırımların Getirisinin ve Giderlerinin, Finansal Yapıya ve Nakit Akışına Etkisinin Finansal Analizini Yaparak, EBITDA Üzerindeki Etkilerini Gösteren Sunumlar Yapmak, Şirketin Finansal Raporlama yapısını Kurmak, Şirketin; Planlama, Bütçe ve Tahminleme Yapısını Kurmak, Şirketin Performans Yönetimi ve Anahtar Performans Göstergelerini Belirlemek, Yıllık Faaliyet Raporları Hazırlamak. Şirket portföyünde bulunan şirketlerin üçer aylık finansal vizyon ve bütçe-fiili kontrollerini yapmak. Holding şirketlerine, bütün şirketleri aynı anda konsolide olarak nakit akışını görebilecek sistemleri kurmak ve yönetmek. Kırk beş yılda edinmiş olduğum, finansal ve yönetsel entellektüel sermayeyi, şirketin gelişimi ve vizyonu için kullanmak.
FİNANSAL ANALİZ Genel Müdürlüğüİstanbulilinde bulunmaktadır.

FİNANSAL ANALİZ adres ve iletişim bilgileri:

Adres:

Web Sitesi:http://www.finansal-analiz.com
Daha Fazla

Danışmanlık Hizmetleri Sektörü Çalışan Profili

Danışmanlık Hizmetleri sektöründe çalışanların iş alanları

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Hizmet
    29366
  • Hukuk
    13547
  • Pazarlama
    10291
  • Satış
    9501
  • İdari İşler / Ofis
    8335
Danışmanlık Hizmetleri sektöründe çalışanların mezun oldukları bölümler

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • İşletme
    25458
  • Hukuk
    11490
  • Psikoloji
    7184
  • Diğer
    7107
  • İktisat
    6084
Danışmanlık Hizmetleri sektöründe çalışanların öğrenim seviyesi

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Lisans Mezunu
    65914
  • Lise Mezunu
    22091
  • Yüksek Lisans Mezunu
    19327
  • Ön Lisans Mezunu
    15731
  • Lisans Öğr.
    13896

Danışmanlık Hizmetleri sektörü iş ilanlarında en çok yayınlanan pozisyonlar

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

Top 5 Pozisyon
Çocuk Bakıcısı2878
Ev Hizmet Elemanı2427
Bebek Bakıcısı1467
Temizlik Elemanı679
İş Güvenliği Uzmanı629

Danışmanlık Hizmetleri sektöründeki diğer iş ilanları

İstanbul Optimum AVM Satış Danışmanı
MAPP PAZARLAMA VE TANITIM HİZMETLERİ
İstanbul Anadolu Yakası
Bugün
İstanbul Tanzim Destek Elemanı
MAPP PAZARLAMA VE TANITIM HİZMETLERİ
İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası
Bugün
Arçelik Online Müşteri Destek Uzmanı
MAPP PAZARLAMA VE TANITIM HİZMETLERİ
İstanbul Avrupa Yakası
Bugün
Yatılı Hasta Bakıcı Arıyoruz
ŞECE DANIŞMANLIK
İstanbul Avrupa Yakası - Beşiktaş
Dün
Part Time Temizlik Elemanı Haftanın 3 Gününe Maslak
ŞECE DANIŞMANLIK
İstanbul Avrupa Yakası - Sarıyer
Bugün