Bu ilan yayından kaldırılmıştır.

Görsel Sanatlar Öğretmeni

Şanlıurfa
  • 18.09.2017
  • 20 - 50

İş Tanımı

Hayata Destek Derneği (STL), Türkiye ve çevre bölgelerde afet risklerini azaltma, afete hazırlık, acil yardım ve iyileştirme çalışmaları yapan bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. Hayata Destek, toplumsal katılımı öncelikli tutarak, yerel kapasiteyi geliştirmek, afet risk ve etkilerini en aza indirmek, toplulukların temel ihtiyaç ve haklarının karşılanmasına destek vermek için toplum-temelli çalışmalar yürütmektedir.

Hayata Destek’in hedefleri doğrultusunda sürdürmekte olduğu stratejik çalışma alanları aşağıdaki gibidir;

 

·   Mülteci Destek: STL, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişimini sağlamayı amaçlamaktadır. Geçim kaynağını destekleme amaçlı mesleki kurslar yürütmenin yanı sıra psiko-sosyal destek odaklı toplum merkezleri ve vaka yönetimi faaliyetleri yürüten mobil destek ekipleri aracılığıyla mültecilere doğrudan destek ulaştırmaktadır.

 

·  Çocuk Koruma: STL, Türkiye’de çocuk işçiliğini sorunuyla mücadele için risk altındaki çocuklara yönelik çalışmalar yürütmekte, bu konuda özellikle mevsimlik tarım alanında çalışan ya da çalışma potansiyeli olan çocuklara odaklanmaktadır. Mülteci krizi ile birlikte Türkiye’de çocuk işçiliğinin yeni bir boyut kazanmasıyla bu alandaki çalışmalara mülteci çocuklar da dâhil edilmiştir.

 

·    Acil Yardım: STL, olası bir afet durumunda, afetlerden etkilenen topluluklara ayni ve nakdi yardım sunarak acil yardım operasyonları yürütmektedir. Bu kapsamda gıda ve gıda dışı temel ihtiyaçların karşılanması, barınma koşullarının iyileştirilmesi yanı sıra su, sanitasyon ve hijyen ihtiyaçlarına cevap verilmesi hedeflenmektedir.

 

·   Sivil Toplumu Güçlendirme ve Ağ Oluşturma: STL, afet risk yönetimi ve etkili insani yardım çalışmaları için ihtiyaç duyulan sivil toplum kapasitesini güçlendirmek adına anahtar paydaşları bir araya getirmek için çalışır. Raporlama ve kapasite geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra, kamu ve sivil toplum alanındaki ilgili paydaşlar ile aktif bir koordinasyon mekanizması oluşturularak Türkiye’de afete hazırlık, etkili müdahale ve risk yönetimi konularında iyileştirme sağlamayı amaçlanmaktadır.

Hayata Destek Derneği, Şanlıurfa Sahası’nda çalışacak, Şanlıurfa’da yaşayan ya da yaşama imkanı olan Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak çalışacak ekip arkadaşı aramaktadır.

Ana Sorumluluk Alanları:

  • Toplum Merkezi’nde çocuk ve yetişkinlerle temel resim bilgisi ve görsel sanatlar eğitimi vermek ve ilgili etkinlikler düzenlemek,
  • Sanatsal etkinliklerin organizasyonundan sorumlu olmak
  • Sınıf düzeni ve katılımını kontrol etmek,
  • Satınalma ve lojistik konularını önceden planlamak, süreçlerine destek olmak
  • İşi ile ilgili raporlamaları yapmak

Aranan Nitelikler

  • Üniversitelerin yada ilgili meslek okullarının resim, seramik, görsel sanatlar bölümlerinden mezun olmak
  • Eğitim alanında tecrübeli,
  • Güncel Eğitim metodlarına hakim,
  • Tercihen Kürtçe yada Arapça bilen,
  • Plan ve organizasyon becerisine sahip,
  • Güçlü iletişim becerisi olan ve farklı kültürlerden kişilerle çalışabilen,
  • Dernek ilkeleri ve kurum kültürüne uyum sağlayabilecek

Özet Bilgiler

Benzer İlanlar

SUPERPROF TÜRKIYE
Türkiye
Dün
SUPERPROF TÜRKIYE
Türkiye
Son 1 Ay
SUPERPROF TÜRKIYE
Türkiye
Son 1 Ay
MEKTEBİM OKULLARI
Şanlıurfa - Karaköprü
8.02.2024
BAŞVUR
Türkiye
27.01.2024
BAŞVUR
SUPERPROF TÜRKIYE
Türkiye
Dün
YÜZYÜZE EĞITIM A.Ş.
Şanlıurfa - Karaköprü
Son 1 Hafta
BAŞVUR
Pisa Koleji Eğitim Kurumları Ltd.Şti.
Şanlıurfa
Son 1 Ay
BAŞVUR
SUPERPROF TÜRKIYE
Türkiye
Son 1 Ay
MEKTEBİM OKULLARI
Şanlıurfa - Karaköprü
8.02.2024
BAŞVUR
BENZER TÜM İLANLAR

HAYATA DESTEK DERNEĞI / SUPPORT TO LIFE

Hayata Destek Derneği, Türkiye ve çevre bölgelerde afet risklerinin azaltımı, afete hazırlık, acil yardım ve iyileştirme çalışmaları yapan bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. Hayata Destek, toplumsal katılımı öncelikli tutarak, yerel kapasiteyi geliştirmek, afet risk ve etkilerini aza indirgemek, toplulukların temel ihtiyaç ve haklarının karşılanmasına destek vermek için toplum-temelli çalışmalar yürütmektedir.

Hayata Destek hedefleri doğrultusunda sürmekte olan stratejik çalışma alanları aşağıdaki gibidir;
Mülteci Destek Programı: Türkiye’deki mültecilerin sayısı ve zarargörebilirliği arttığı sürece, Hayata Destek, kamplar dışında hayatını sürdüren mültecilere insani yardım ve koruma sağlamaya devam edecektir.
Çocuk Koruma Programı: Hayata Destek, Suriyeli çocuklar ile mevsimlik gezici tarım göçünden etkilenen çocuklara yönelik koruma hizmetleri ve psikososyal destek çalışmaları yürütmektedir. Çalışan çocuklar ile risk altındaki çocukların eğitime devamlılıklarına katkı sağlayan Hayata Destek, yaşam becerilerinin geliştirilmesine yönelik aktivitelerin yanı sıra farkındalık arttırma çalışmaları ve atölyeler düzenlemektedir.
Sivil Toplum Afet Platformu: Hayata Destek paydaş kurumlarla birlikte, sivil toplum aktörlerini doğal ve çatışma kaynaklı afetlere ilişkin konularda bilgi paylaşımı, kapasite geliştirme ve savunuculuk için bir araya getirecek bir platform oluşturmuştur.
 

Daha Fazla Firmanın diğer ilanları
Firmanın Tüm İlanları