Bu ilan yayından kaldırılmıştır.

Alternatif, Ekolojik ve Demokratik bir okulda Sınıf Öğretmeni olmak ister misiniz?

Ankara
  • 8.03.2018
  • 50 - 100
MERAKLI KEDİ İLKOKULU Alternatif, Ekolojik ve Demokratik bir okulda Sınıf Öğretmeni olmak ister misiniz? İş İlanı

İş Tanımı

Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Ankara Eğitim Kooperatifi tarafından 2015 yılında kurulan Özel İncek İlkokulu (çocukların koyduğu ismiyle Meraklı Kedi Okulu) 3. yılını tamamlarken gün geçtikçe artan ilgi ile kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. 

Siz de 2018-2019 eğitim yılı için aramıza katılarak, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde belirtilen hakları hayata geçirmek ve çocukların kendilerini gerçekleştirmelerine rehberlik etmek için tutku duyuyorsanız başvurunuzu heyecanla bekliyoruz. 

Çünkü öğretmenler için de BAŞKA BİR OKUL MÜMKÜN!

Önemli Not: Başvuru sorularının yanıtlanması bizler için çok önemli çünkü sizler hakkında daha fazla fikir edinmemizi sağlıyor. Bu konuda özen göstermenizi rica ediyoruz. Başvurunuzdan önce bizi dilediğiniz arama kutusuna yazabilirsiniz. Hatta işte anahtar kelimeler: meraklı kedi, bbom, başka bir okul mümkün, demokratik okul, alternatif eğitim, eğitim kooperatifi, facebook için  bbommeraklıkedi, Instagram için meraklıkediler

Aranan Nitelikler

Temel Ölçütler

– BBOM ilke ve değerlerine inanmak. www.baskabirokulmumkun.net 

– Mesleki Yeterlilik: Sınıf Öğretmenliği MEZUNU olmak.

– Genel Yeterlilik: BBOM okulunda çocukların çok-kültürlülükle tanışması, ilgi ve potansiyellerini keşfederek kendilerini gerçekleştirmelerine olanak sağlanması önemsenmekte ve çocuklara öğretim programında yer alan dersler ve etkinlikler dışında da olanaklar yaratılmasını kolaylaştırmak hedeflenmektedir. Dolayısıyla alan uzmanlığı ve profesyonel uzmanlık dışında herhangi bir sanatsal ya da kültürel etkinlik konusunda çocuklarla paylaşacak düzeyde ilgi, deneyim ve/veya yeterlilik sahibi olmak.

– Çocuklarla Deneyim: Burada beklenen sadece resmi iş deneyimi değildir. İş deneyimi artı değer olmakla birlikte, henüz iş deneyimi olmayan yeni mezun Sınıf Öğretmenleri de BBOM Okullarında çalışan olmak için başvurabilirler. Ancak başvuru sahiplerinin staj, gönüllü çalışmalar, resmi projeler gibi uygulamalarla “çocuklarla çalışma deneyime sahip olmak” temel ölçütlerden biridir.



BAŞKA BİR OKUL MÜMKÜN İLKELERİ

BBOM Modeli 4 eksen üzerine kuruludur:

Alternatif Eğitim
Demokratik Yönetim
Ekolojik Duruş
Özgün Finansman

EĞİTİMDE ÖZGÜRLÜK: Okul çocuğun en temel yaşam alanlarından biri ve yaşamını belirlemek her birey gibi çocukların da hakkı. Her çocuk kendine özgu¨ ve yaşamının bir parçası olan eğitim su¨recini şekillendirmeye hakkı var. Bu yu¨zden BBOM eğitim programı, her çocuğun farklı öğrenme hakkı olduğu du¨şu¨ncesi u¨zerine kurulu. Bu du¨şu¨nce, programın her öğesi için (hedefler, içerik, yöntem, değerlendirme) çocuğa söz hakkı ve seçme hakkı tanıyarak hayat buluyor.

YÖNETİMDE EŞİTLİK:BBOM modeli, yönetim ekseninde çocukların, ailelerin, okul çalışanlarının (öğretmenler ve idari dahil tu¨m personel) ve çevrenin bir arada fikir u¨rettiği, çözu¨m önerileri yarattığı, iletişimi temel alan demokratik bir yapıyı öncelikli ilke olarak kabul ediyor. BBOM modeli demokratik yönetim yapısı, doğrudan katılıma, çocuklar başta olmak u¨zere, tu¨m bileşenlerin eşit söz hakkına sahip olmasına, çok yönlu¨, empati ve anlamaya dayalı iletişime, şeffaflığa ve uzlaşmaya dayanıyor.

DOĞAYLA DAYANIŞMA:BBOM modeli, dünyanın ekolojik dengesinin bozulup ciddi bir çevresel ve toplumsal krizin eşiğinde olduğumuz du¨şu¨ncesiyle eğitim felsefesini ekoloji merkezli olarak oluşturur. Mimari yapıyı, beslenme düzenini, izlenen müfredatı ve diğer tüm etkinlikleri ekolojik bakış açısıyla sorgulayarak oluşturur.

FİNANSMANDA KARDEŞLİK:BBOM modeli özgu¨n bir finansman yapısı önerir. Bu yapıya göre BBOM Okulları aileler ve gönu¨llu¨ler tarafından kurulan kooperatifler aracılığıyla kâr amacı gu¨du¨lmeksizin kurulur ve işletilir. Yardım ve desteklerle BBOM Okullarında tam burslu çocuk oranının her yıl arttırılarak % 25 seviyesine çıkarılması hedeflenir.

Özet Bilgiler

Benzer İlanlar

Bahçeşehir Koleji Dr.Burhan KARA Kampüsü
Ankara - Etimesgut
Dün
Ortadoğulular Eğitim Kurumları
Ankara - Mamak
Son 1 Hafta
SUPERPROF TÜRKIYE
Türkiye
Son 1 Hafta
GİRNE KOLEJİ
Ankara - Altındağ
Bugün
BAŞVUR
Sınav Koleji
Ankara - Pursaklar
Bugün
BAŞVUR
YILDIZ SINAV KOLEJİ
Ankara - Çankaya
Bugün
BAŞVUR
GİRNE KOLEJİ
Ankara - Altındağ, Ankara
Bugün
BAŞVUR
Ankara - Çankaya
Bugün
Doğa Koleji
İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir, Bursa, Muğla, Tekirdağ, Kırklareli
Bugün
BAŞVUR
Kampüs Eğitim Kurumları
Ankara - Çankaya
Bugün
BAŞVUR
BENZER TÜM İLANLAR

MERAKLI KEDİ İLKOKULU

Kısık da çıksa çocukların sesini duyan, onları dinleyen aileler, eğitimciler ve gönüllüler bir ara geldik ve alternatiflerin, yan yolların her zaman mümkün olabileceğine olan inancımızla “Başka Bir Okul Ankara’da da Mümkün” dedik ve BBOM Ankara Eğitim Kooperatifini kurduk.

Peki neden “Başka Bir Okul Mümkün” dedik?

Çünkü bizler mevcut eğitim sisteminde farklılık yaratmak istedik ve Başka Bir Okul Mümkün Derneği çatısı altında yaşadığımız coğrafyaya özgü, çözüm arayışına girdik.

  • Öğrenmeyi yaşamdan ayırmayan,
  • çocuğun bireysel özelliklerini temel alan,
  • demokratik katılımla yönetilen,
  • ekolojik dengeye saygılı
  • ve ticari kar amacı gütmeyen

bir okul modelini gerçekleştirmenin mümkün olduğuna inandık.

Hiç vakit kaybetmeden, durmadan, yorulmadan çalıştık, çalıştık, çalıştık!

Ve Ankara’da

“Mutlu çocukların okulunu açtık”.

Adını çocukların koyduğu, ortak akıl ve emekle büyüttüğümüz, demokratik bir eğitim modeli tarifleyen Meraklı Kedi İlkokulu Eylül 2015’te kapılarını ve kollarını tüm çocuklara açtı. Alternatif EğitimDemokratik YönetimEkolojik Duruş ve Özgün Finansman ilkeleri ile çalışan eğitim kooperatifimiz , toplumsal çözüm odaklı ve çocuk merkezli BBOM eğitim modeline olan inancından güç alıyor.

Daha Fazla Firmanın diğer ilanları
Firmanın Tüm İlanları