Bu ilan yayından kaldırılmıştır.

AR-GE MÜHENDİSİ

Ankara
  • 31.05.2013
  • 0 - 20

İş Tanımı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU

SAVUNMA SANAYİİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ

(TÜBİTAK-SAGE)

(Ref.No: AGMUH02)

AR-GE MÜHENDİSİ

1)    İş tanımı ve nitelikler:

Uçuş Mekaniği Birimi, Hedef Balistiği Birimi, Sevk Sistemleri Birimi, Yapısal ve Mekanik Tasarım Birimi, Laboratuvar Hizmetleri Birimi ve Sistem Mühendisliği Birimi çalışmalarında görevlendirilmek üzere; adayların aşağıda tanımlanan kapsamda istihdamı planlanmaktadır.

Uçuş Mekaniği Birimi; Uçuş başarımı, kararlılık ve kontrol edilebilirlik, uçuş test, modelleme ve benzetim, sayısal aerodinamik, aerodinamik tasarım çalışmaları.

Hedef Balistiği Birimi; Çarpma mekaniği çalışmaları (İng. Impact Mechanics),hidrokod çözümlemeleri (İng. Hydrocode Analyses), en iyileme (Ing. Optimization), yanma mühendisliği çalışmaları (İng. Combustion), Fortran ile programlama (yapısal veya akışkanlar mekaniği problemleri), tepkimeli ve/veya tepkimesiz tahrip sistemi tasarım çalışmaları.

Sevk Sistemleri Birimi; Katı/sıvı yakıtlı roket motoru tasarımı, hava soluyan motor tasarımı, yakıt sistemi tasarımı, ısıl tasarım/analiz, termodinamik, ısı iletimi ve gaz dinamiği, sayısal yöntemler (sonlu eleman yöntemi, sonlu hacim yöntemi, v.b.) kullanarak reaktif ve reaktif olmayan akış problemlerinin çözümü, etkileşimsiz lazerli ölçüm yöntemleri (PIV,PDPA,v.b.)  kullanarak  akış karakterizasyonu, yanma odalarında reaktif akış, yanma kararsızlığı, sıvı yakıt enjektörü  tasarımı ve karakterizasyonu.

Yapısal ve Mekanik Tasarım Birimi; Güdümlü Füze ve/veya mühimmat sistemlerinin mekanik tasarımı, bilgisayar destekli tasarım ve analiz programları (UG, Mechanical Desktop, Patran, ANSYS, Matlab, vb) kullanma, katı mekaniği (mukavemet, elastisite, dinamik ve sürekli ortam titreşim mekaniği), katı mekaniği disiplinleri konularında hem deneysel ve hem de sonlu elemanlar temelli yazılımlarla sonuç odaklı çalışmalar, üretim teknolojileri ve asgari imalat teknik resmi hazırlama, ürünün geliştirilme sürecinde, kavramsal tasarım aşamasından ayrıntılı analiz/ tasarım ve raporlamasına, prototip üretim ve montajından müşteri kabul testlerine kadar her aşaması.

Laboratuvar Hizmetleri Birimi; Harp başlığı etkinlik, patlama basıncı testlerinde görev alınması ve görüntü analizlerinin yapılması.

 Sistem Mühendisliği Birimi; Güvenilirlik ve hata analizine yönelik çalışmalarının yapılması, geliştirilen sistemlerin ömür devri boyunca maruz kalacağı çevresel şartların belirlenmesi, MIL-STD-810 ve benzeri test standartlarına göre çevresel test yöntemlerinin belirlenmesi, güvenilirlik ve ömür belirleme testlerinin planlanması, çok disiplinli optimizasyon ve deney tasarımı çalışmalarının yürütülmesi ve koordine edilmesi, sistemlerin lojistik destek ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilmesine yönelik olarak tasarım çalışmalarının koordine edilmesi, geliştirilen sistemlerin kullanımına yönelik el kitapları ve talimatların hazırlanması.

Aranan Nitelikler

2)    Adaylarda aranan koşullar:

a)    Yüksek öğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren aşağıdaki bölümlerini veya YÖK denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak veya 31.08.2013 tarihine kadar mezun olabileceğini belgeler durumda olmak. 

  • Havacılık Mühendisliği Bölümü,
  • Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü,
  • Uçak Mühendisliği Bölümü,
  • Makine Mühendisliği Bölümü

b)    Lisans mezuniyet derecesi 4’lü sistemde en az 2,60*; 100’lü sistemde ise en az 67,33* olmak.  Yüksek Lisans ve Doktora derecesi almış olanlar ile en az 2 yıl süre mesleğini uygulamış olanlardan Lisans mezuniyet derecesi koşulu aranmaz. 31.08.2013 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olan adayların son dönem genel not ortalaması değerlendirmeye alınır.

*: Yüksek Öğretim Kurulu 4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu esas alınır.

c)    İngilizce yeterliliğini aşağıdaki sınavlardan birinde aldığı puanla kanıtlamış olmak;


YDS: 65 
KPDS : 65
ÜDS : 65
IELTS : 6,0
TOEFL IBT : 61
TOEFL CBT : 173
TOEFL PBT : 500
FCE : B
CAE : C
CPE : C

Kurum tarafından kabul edilen ve anadili o yabancı dilde olan bir ülkede; Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecesi almış olanlar ile o ülkede en az 3 yıl süre ile mesleğini uygulamış olanlardan yabancı dil yeterlilik koşulu aranmaz.

 3)    Adaylarda aranan genel koşullar: 

  1. T.C. vatandaşı olmak (çifte vatandaşlık kabul edilmemektedir),
  2. Güvenlik soruşturması engeli bulunmamak,
  3. Kamu haklarından yasaklanmamış olmak,
  4. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak,
  5. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

4)    Başvuru Süreci:Başvuruların en geç 17.06.2013 günü saat 17:00’ye kadar yapılması gerekmektedir.

Adaylar TÜBİTAK SAGE İş Başvuru Formu’nu (www.sage.tubitak.gov.tr adresinden İş Başvuru Formu alanından ulaşabilirsiniz) doldurup sage.ik@tubitak.gov.tr adresine mail atarak veya aşağıda yer alan başvuru adresine elden ya da posta yolu ile özgeçmişlerini/iş başvuru formunu göndermek suretiyle başvuru yapabileceklerdir.

Başvurularda Referans Kodu’nu (Ref.No: AGMUH02) belirtilmesi şarttır. Referans Kodu olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru Adresi : Gökçeyurt Mahallesi TÜBİTAK SAGE Kümeevleri No: 1  Mamak/ANKARA  P.K.16 06261

 

Özet Bilgiler

Benzer İlanlar

PANEL POLİÜRETAN A.Ş.
Ankara - Gölbaşı
Dün
ROTA ZİNCİR SAN.TİC.LTD.ŞTİ
Ankara - Sincan
12.02.2024
BENZER TÜM İLANLAR