Deva Holding

Deva Holding

Deva Holding Hakkında

Deva Holding A.Ş.


Türkiye'nin en köklü jenerik ilaç üreticilerinden biri olan Deva, 1958 yılında faaliyete geçmiştir. 2006 yılında Deva Holding'in çoğunluk hisseleri, uluslararası fon yönetim şirketi Global Equities Management S.A. ile kendisine bağlı fonların oluşturduğu ortaklık tarafından satın alınmış,  yönetimi üstlenmek üzere EastPharma Ltd. kurulmuştur.

Deva Holding'in başlıca faaliyet konusu beşeri ilaç ve ilaç hammadde üretimi ve pazarlamasıdır. Ayrıca veteriner ilacı, deterjan ve kolonya başta olmak üzere kozmetik ürünleri ile tıbbi ampul üretimi de gerçekleştirmektedir. Deva, 2008 yılında tamamlayacağı tesis yatırımlarına Köseköy'deki ve Çerkezköy'deki üretim tesisini de ilave ederek altı üretim birimine sahip olacak ve 100 milyon kutuluk üretim hacmini 350 milyon kutuya çıkartarak Avrupa'nın en büyük ilaç üreticisi konumuna ulaşacaktır. Deva'nın Gürcistan, Rusya, Özbekistan ve Azerbaycan'da temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. Hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören Deva'nın ana hissedarı EastPharma da Temmuz 2007'de Londra Borsası'nda halka açılmıştır.

Misyon, Vizyon ve Ana İlkeler

Misyon

Deva Holding'in misyonu, modern ve yüksek kalitede eczacılık ürünlerinin rekabetçi ve uygun fiyatlarla Türk halkına ve diğer pazarlara tedarik edilmesidir.

Vizyon

Deva Holding'in vizyonu, kurumsal ilkelerinden ve kârlılıktan ödün vermeden Türkiye'deki ilk üç ilaç şirketi arasında olmaktır.

İlkeler

Deva Holding tüm iş süreçlerinde ana ilkelerini titizlikle gözetmekte, faaliyetlerinin her alanına yansıtmaktadır.
• Dürüstlük
• Kalite
• Güvenilirlik
• Müşteri odaklılık
• Etik kurallara bağlılık
• Özerk yönetim
• Çalışan memnuniyeti
• Yaratıcılık
• Girişimcilik
• Ekip çalışması
• Çevrecilik

Tarihçe

1958 27 hissedar ve 500.000 TL sermaye ile DEVA "Doktorlar Ecza ve Alât" Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu.
1960 İlk üretim tesisi Tünel-Beyoğlu'nda kuruldu.
1963 Bomonti ilaç fabrikası açıldı.
1968 Ampul fabrikası kuruldu.
1970 Türkiye'nin ilk ilaç hammaddesi olarak Tetrasiklin ve Oksitetrasiklin üretimi gerçekleştirildi. Şirket'in isim ve statüsü Deva Holding A.Ş. olarak değiştirildi.
1973 İlk büyük ilaç üretim tesisi Farmitalia'dan satın alındı.
1978 Carlo Erba ilaç fabrikası satın alındı.
1981 İlaç aktif maddeleri üretim tesislerinde Gentamisin üretimiyle, dünyada bu aktif maddeyi üretebilen 5 kuruluş arasına girildi.
1983 Deterjan ve kolonya fabrikası İzmit'te kuruldu.
1986 Deva Holding hisse senetleri İMKB'de işlem görmeye başladı.
1988 İlaç aktif maddesi üretim tesislerinde Linkomisin (antibiyotik)üretimine başlandı.
1991 Sentez fabrikasının Çerkezköy'de temeli atıldı.
1994 ANSA A.Ş. Deva Holding tarafından satın alındı, firmanın adı DEPA A.Ş. olarak değiştirildi.
Potassium Clavulanate üretimiyle, dünyada bu aktif maddeyi üretebilen 5 kuruluş arasına girildi.
2004 Deva Holding kutu bazındaki satışları itibariyle 120 milyon dolarlık satış ve %4,6'lık pazar payıyla Türkiye'nin ilk 10 ilaç firması sıralamasına girdi. Amoklavin, Türkiye'de yılın en iyi satan ilacı oldu.
2006 Deva Holding'in mülkiyeti, GEM Global Equities Management'ın bir girişimi olan EastPharma Limited'e geçti. Bu yeni yapılanmaya bağlı olarak Temmuz 2006'dan itibaren Philipp Haas yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.
2007 Şirket merkezi Halkalı'daki yeni binasına taşındı. Çerkezköy ve İzmit Köseköy'de fabrika yapımına başlandı. Gürcistan, Rusya (Moskova), Azerbaycan ve Özbekistan'da tanıtım ofisleri açıldı.
2008 Deva'nın 50. Yıl kutlamaları başladı. Dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen inovatör ilaç firmaları arasında yer alan bir firma ile biri lisans, diğer  malvarlığı devrine ilişkin olmak üzere ve toplamda 16 ürünü içeren iki anlaşma imzalandı.

Deva Holding Şirketleri

Depa İlaç Aktif Maddeleri Sanayi ve Pazarlama A.Ş.
Depa İlaç Aktif Maddeleri Üretim Tesisleri, İzmit Köseköy'de 45.000 m2 arazi üzerinde, fermantasyon yoluyla antibiyotik aktif maddeleri üretmek üzere kurulmuş ve 1970 yılında tetrasiklin ve oksitetrasiklin üretimi ile faaliyete geçmiştir. Böylece ülkemizde ilk ilaç hammadde üretimi gerçekleştirilmiştir.

Carlo Erba İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Carlo Erba yabancı bir yatırım olan Carlo Erba SpA-Milano tarafından 1955 yılında kuruldu. Hisselerinin büyük çoğunluğu 1977 yılında Deva Holding'e devredildi. Günümüzde, şirket sermayesinin % 97,86'sı Deva Holding ve bağlı ortaklarına aittir. Carlo Erba, üretimlerini İstanbul Topkapı'da 6.500 m2'lik bir arazi üzerinde kurulu tesislerinde gerçekleştirmektedir.

Vetaş Veteriner ve Tarım İlaçları A.Ş.
Veteriner ve Tarım İlaçları sahasında faaliyette bulunmak üzere 1973 yılında kurulmuş olan VETAŞ, veteriner hekim ve hayvan yetiştiricilerinin ihtiyacını karşılayan geniş bir mamul çeşidine sahiptir. GMP ve GLP kurallarına göre hazırlanan VETAŞ preparatları, veterinerlerden oluşan ve bütün Türkiye'de örgütlenmiş uzman bir satış kadrosu tarafından tüketicinin hizmetine sunulmaktadır.

Detaş Ambalaj ve Kimya Sanayi A.Ş.
Detaş, iki alanda faaliyet göstermektedir; Tıbbi ampul üretimi ve kozmetik, deterjan, temizlik maddeleri üretimi. Detaş tıbbi ampul üretiminde ülkemizin önde gelen 3 şirketinden birisidir. 1998 yılında tüm üretim bantları yenilenmiş ve toplam kapasite yıllık 125 milyon ampule çıkarılmıştır.
Detaş aynı zamanda Türkiye'nin kolonyada lider markası olan "Boğaziçi" kolonyalarının üreticisidir. Fabrikanın kolonya üretim kapasitesi yıllık 1500 tondur. Ek olarak deterjan, şampuan, yüzey temizlik ürünleri krem, jel ve likit olmak üzere üç formda üretilmektedir.

Deva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Deva Sağlık Ürünleri, Detaş A.Ş.'nin ürettiği deterjan ve kozmetik ürünlerinin pazarlama ve satış faaliyetlerini, Türkiye'yi 14 ticari bölgeye ayırarak yürütmektedir.

EastPharma Ltd.
2006 yılında kurulan EastPharma hızla büyüyen ve gelişen pazarda organik büyüme, devralma ve birleşme yoluyla ilaç sektöründeki öncü kuruluşlardan biri haline gelebilmek amacını taşımaktadır. EastPharma 2006 yılında Deva İlaç'ı, 2007 yılında ise Saba'yı aldığı tarihten itibaren yönetim deneyimlerini bu firmaların pazar paylarını ve karlılıklarını artırmak için uygulamaya başlamıştır. EastPharma 2008 yılı Mart ayında dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen inovatör ilaç firmaları arasında yer alan bir firma ile  toplamda  16 ürünü içeren ve biri lisans diğeri malvarlığı devrine ilişkin olmak üzere iki anlaşma imzalamıştır. Yüksek marjlı ürünlerin daha büyük bir bölümünün üretimi ve pazarlaması için önemli bir adım niteliğinde olan bu anlaşmalar ile artan kapasite ve satış gücü daha iyi kullanılmış olacaktır. 31 Aralık 2007 itibariyle Türkiye ilaç sektörünün % 5.1'ini elinde tutan EastPharma'nın halihazırda 1.950 çalışanı bulunmaktadır.

Saba İlaç Sanayii ve Ticaret A.Ş.
1967 Yılında, çoğunluğu eczacı 8 ortak tarafından bir laboratuar ile kurulan Saba İlaç; 40. yılında yoluna EastPharma çatısı altında devam etmektedir.
Saba İlaç; 2007 yılı Mayıs ayından itibaren büyüyen saha kadrosu, dinamik yapısı ve güçlü vizyonu ile Türk İlaç sektörünün yükselen değerlerinden biri olmayı hedeflemektedir.

Deva Holding Genel Müdürlüğüİstanbulilinde bulunmaktadır.

Deva Holding adres ve iletişim bilgileri:

Adres:Basın Ekspres cad. No.1 Küçükçekmece

Daha Fazla

Sağlık-Tıp Sektörü Çalışan Profili

Sağlık-Tıp sektöründe çalışanların iş alanları

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Sağlık
    465977
  • Satış
    106773
  • Üretim / Kalite
    45411
  • Pazarlama
    33909
  • İdari İşler / Ofis
    33446
Sağlık-Tıp sektöründe çalışanların mezun oldukları bölümler

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • İşletme
    100498
  • Tıp
    39247
  • Biyoloji
    31284
  • Hemşirelik
    30274
  • İktisat
    23005
Sağlık-Tıp sektöründe çalışanların öğrenim seviyesi

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Lisans Mezunu
    266617
  • Ön Lisans Mezunu
    218810
  • Lise Mezunu
    188070
  • Lisans Öğr.
    66537
  • Yüksek Lisans Mezunu
    57788

Sağlık-Tıp sektörü iş ilanlarında en çok yayınlanan pozisyonlar

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

Top 5 Pozisyon
Hemşire1528
Hasta Danışmanı782
Ebe668
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı653
İş Güvenliği Uzmanı602

Sağlık-Tıp sektöründeki diğer iş ilanları

Hemşire
Çorlu Vatan Hastanesi
Tekirdağ - Çorlu
Son 1 Hafta
Çocuk Gelişimi Elemanı/ Etkinlik Sorumlusu
LALEGÜL EĞİTİM VE SAĞLIK HİZ.LTD.ŞTİ
İstanbul Avrupa Yakası - Arnavutköy
Son 1 Hafta
KULAK BURUN BOĞAZ UZMANI
Şirket Bilgileri Gizli
İstanbul Avrupa Yakası
Son 1 Hafta
ÇOCUK HASTALIKLARI UZMANI
Şirket Bilgileri Gizli
İstanbul Avrupa Yakası
Son 1 Hafta
Plastik Cerrahi Uzmanı
Özel Balat Hastanesi
İstanbul Avrupa Yakası - Fatih
Son 1 Hafta