VİTEL A.Ş.

VİTEL A.Ş.

VİTEL A.Ş. Hakkında


VİTEL sunduğu anahtar teslim network ve internet çözümleri ile müşterilerinin iş yapış şekillerini dönüşüme uğratır. Dünyayı büyük bir hızla saran veri ağları ve interneti kaçınılmaz hale getiren tümleşik iletişim teknolojileri VİTEL tarafından anahtar teslimi projelerle Türkiye'deki kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır.

VİTEL, yerel ve geniş alan bilgisayar ağları ( LAN ve WAN ), yapısal kablolama, Ses-Veri-Görüntü entegrasyonuna yönelik anahtar-teslimi bütünleşik çözümler sunan, Türkiye Bilişim Teknolojileri sektöründe veri iletişim alanında uzmanlaşmış lider bir kuruluştur. Kurulduğu günden bu yana pazara sunduğu ürün ve hizmetleri sürekli geliştirip zenginleştiren VİTEL, sağlıklı biçimde gelişen organizasyon ve finansal yapısı ile kullanıcılar tarafından güvenilen ve tercih edilen bir çözüm sunucu kimliği kazanmıştır. Hizmet verdiği firmalarca, IT (Bilişim Teknolojileri) konusunda "STRATEJİK PARTNER" leri olarak konumlandırılan VİTEL, ses veri tümleştirme teknoljilerinin henüz konuşulduğu 1998 – 1999 yıllarında gerçekleştirdiği irili ufaklı başarılı VoIP ve VoFR projelerinde veri hatlarına yaklaşık toplam 600 analog ses portu entegre ederek Cisco tarafından yılın en iyi Ses-Veri-Entegratörü firması ilan edilerek ödüllendirilmiştir. Türk Telekom ve özel telekomünikasyon kurumlarının altyapılarını, imkanlarını yakından bilerek, Türkiye'deki kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda, marka bağımsız bir çalışma içerisinde olup daima en son teknolojiyi en doğru uygulanışıyla müşterilerine sunarak en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktadır.

Bu bazda VİTEL sunduğu çözümlerin müşteri beklentilerini tam olarak karşılayabilmesi için, kullanılan ürünlerin kalitesinin yanı sıra, tasarımın doğruluğunun, kuruluş sırasında ve de sonrasında verilen teknik destek hizmetlerinin kalitesinin tam olarak güvence altına alınmış olması gerektiğine inanmaktadır. Bu nedenle 1999 yılının ortalarında başlattığı ISO 9002 Kalite Güvence Sistemi tasarım ve yerleştirim çalışmaları sonucu 2000 yılı Temmuz ayında DET NORSKE VERITAS denetim ve tescil firması tarafından ISO 9002 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası ile ödüllendirilmiştir.

VİTEL' in misyonu tüm kaynaklarını Veri İletişim Sistemleri alanında verimli bir şekilde kullanarak, dünya standardında, Türkiye koşullarında kullanıcının gereksinimlerine en iyi cevap verebilecek şekilde uygulayarak, katma değeri yüksek bütünleşik çözümler sunmaktır. Bu amaçla VİTEL know-how düzeyini sürekli yukarıda tutmak için gelirlerinin çok büyük bir kısmını eğitim ve AR – GE faaliyetlerine ayırmaktadır.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİNİN İNANILMAZ HIZINA AYAK UYDURMAK GEREKİYOR

Bilgi Enformasyon Teknolojileri çılgınlığı + Tercih kudreti, bugünlerde şirketlerin sahip olması gereken “Şirket Anlayışı”’dır. Kesin olan bir şey varsa, o da yarının can alıcı becerilerinin ve cevaplarının bugünkünden farklı olacağı. Zaman ve yetenek çağındayız. Zaman ve yeteneği satıyoruz, zaman ve yeteneği kullanıyoruz, zaman ve yeteneği organize ediyoruz. Zaman ve yeteneği kiralayıp, paketliyoruz. Sonuç olarak enformasyon teknolojilerini yönetmek, rekabet üstünlüğü için kilit unsur. Farklı bir şirket olmak, farklı görünmek ve yeni tarzda çalışma zorunluluğu vardır. Kuruluşlar, hizmetler ve ürünler gittikçe daha benzer hale geliyor. Farklılığı görmek için çoğu zaman bir mikroskop’a ihtiyacınız var. Bundan tek çıkış noktası var. Aldatıcı bir biçimde basit; farklı bir şey, dünyanın henüz görmediği bir şey yapın. Öyle bir şey bulun ki bir süre için benzersiz olmanızı ve benzersiz rekabet gücü kazanmanızı sağlasın. Fakat bu benzersizliğe ancak yeni “Şirket Anlayışı” ile yönelmeniz gerekir. Benzersizliğe ulaşmada eski yaklaşım, ürününüze/hizmetinize birkaç extra katmaktı. Bu artık işe yaramıyor. Eskiden rağbet gören şeyler birazcık bilgi ve bir sürü ıvır zıvır malzemeden oluşurdu. Şimdiki değerli şeyler birazcık malzeme ve bir sürü bilgi içeriyor.

Dünya bir sahne. Hepimiz rollerimizi oynuyoruz. Bireyler kadar kuruluşlar da öyle. Fakat geleneksel kostümlü tiyatro yerine, şimdi kesintisiz, senaryosuz, doğaçlama tiyatro var. Yönetmen gitmiş, özgün oyun iptal edilmiş, senaryo kayıp. Seyirciler sahneye akın ediyor, aktörlerin arasına karışıyor, baş rolleri istiyor. Sınırlar bulanıklaşıyor. Eski kurallar yok artık. Her şey kapanın elinde kalmaya hazır. Ürkütücü, fantastik, korkutucu, eğlenceli, tuhaf. Bizi bu değişikliğin içine iten kuvvetlerin başında bilgi teknolojilerinin baş döndürücü gelişmesi geliyor. Hiçbir şey boşlukta işlemez. Her şey örtüşme ve karşılıklı bağlantı içindedir. Bilgi teknolojilerindeki bu gelişmeler dünyamıza yeniden biçim veriyor. Teknoloji sadece somun ile cıvata ya da bit ile bayttan ibaret değildir. Enformasyon teknolojilerinin etkisi her yerde karşımıza çıkıyor. Bugün enformasyon serbestçe akıyor. Bundan kaçınamazsınız. Tıpkı mayonuzun içine kum girmesi gibi -biraz rahatsız eder- ama önüne geçmek neredeyse imkansızdır. Ritim hiç bitmiyor. e-ticaret, teknolojik gelişmeler paralelinde gitgide daha fazla önem kazanıyor. Şirketler, kurumlar bu yeni ekonomiye hazırlanmak için teknolojik altyapılarını gözden geçiriyor, kendilerine rekabet avantajı sağlayacak yatırımları yapmaya çalışıyor. WAN(Geniş Alan İletişim Ağları) ve LAN( Yerel Alan İletişim Ağları) bu yatırımların en başında geliyor. Fırsatlar sağlamaya, verimlilik sağlamaya yarıyor teknoloji, sorumluluğu üstümüzden almaya değil. Aslında tüm bu yatırımların tek bir amacı var: Müşterilere daha iyi hizmet vermeyi sağlayacak, teknolojik altyapıyı oluşturmak. Bu yüzden bu sistemlerin performansı çok önemlidir. Performansı ölçmek için ise müşteri tarafından bakmak gerekir. Müşteri için, müşterisi olduğu şirketin nasıl bir altyapı (LAN-WAN) kullandığından çok, kendisi bu şirketin bir hizmetini kullanmak istediğinde ya da herhangi bir nedenle bu şirkete ulaşmak istediğinde “Kendisini memnun edecek düzeyde” hizmet alıp almadığı önemlidir. Bence bunu sağlamayan şirketlerin yatırımlarının (LAN-WAN) arzu edilen performansı sağlayamayacağı çok açıktır. Önümüzdeki yıllarda şirketler, müşterilerine bugünden daha fazla önem verir hale gelecekler ya da bunu hedefleyen şirketler daha başarılı olacaklar. Bunun için ise şu günlerde “çağrı merkezi, vs gibi daha yüzeysel yapılan müşteri ilişkileri, interaktif(birebir) yapılan müşteri ilişkileri haline gelecektir. Bütün bunlar web tabanlı uygulamalar ile gerçekleşebilir. Tabi ki her şeyden önce yapılması gereken şey bütün bu amaca hizmet edebilecek altyapıyı(LAN-WAN) kurmaktır. Bu size elle tutulabilir rekabet üstünlüğü sağlayacak kaynak yaratır.

Peki şirketinizin geleceği ile ilgili önemli kararlar vermeniz sizden beklenirken, çok da derinlemesine bilgi sahibi olmadığınız bu teknolojik yatırımlara “nasıl sahip olabileceksiniz?” hiç bunu düşündünüz mü? Nereye varacağınız konusunda bir bilginiz yoksa, hangi yoldan gittiğinizin ne önemi var! Bu konuda şirketlerin kendilerine analitik bir açıdan bakabilmeleri gerekmektedir. “Şirket Anlayışı”; bir durumun yapısının açık bir şekilde kavranmasıdır. Anlayış da doğamızda olmasına karşın çevremizdeki etkenler tarafından belirlenir, biçimlenir. Yani şirket mantığı, akıl yürütme ve paralel durumlardaki deneyimler gibi. Bu gibi teknolojik yatırımları, doğru bir biçimde önceden yapabilen şirketler “Şirket Anlayışı” ile hareket edebilmeyi bilen şirketler olmaktadır. Milyonlarca insan para vererek bir rubik küpü aldıklarında ve beyni zorlayıcı bu küçük aleti ellerinde umutsuzca evirip çevirdiklerinde aradıkları şey “Anlayış”’dı. Aynı renkli parçaları yan yana koymalarını sağlayacak bir ilişkiler bütünlüğü idi. Bazı şirketlerin daha yetenekli olabilmeleri, daha fazla idrak edebilmeleri , onların “Şirket Anlayış”’ları ile doğrudan ilintilidir. “Şirket Anlayışı”’nı yaratabilmek ise dürtü, sıkı çalışma ve azmin bir kombinasyonudur. Eğer şirketlerin ihtiyaçları yeni teknolojilerin keşfedilmesinin ana’sı ise, o zaman “Şirket Anlayışı” kesinlikle onun ebesidir.

IT: Information Technologies (Bilgi Teknolojileri deyince, hemen aklıma; 1960’lı yıllarda kendilerini “Solucan Simsarları” olarak adlandıran bir grup biyoloğun solucanlar üzerinde yaptığı bir dizi deneyler ve elde ettikleri ilgi çekici sonuçlar geliyor.

-Solucanlara bir şey öğrettiğinizde, solucanlar bunu öğreniyorlar. Bu tür “akıllı” bir solucanı öldürüp eğitilmemiş bir solucana yem yaptığınızda, bu akılsız solucanda birden bire “akıllı” solucana öğrettiğiniz şeyi biliveriyordu. Daha önceden bir labirentin içine hiç konmamış ve yemeğinin, labirentin çıkış kapısının önünde olduğu kendisine hiç öğretilmemiş olmasına karşın, artık labirentin kapısındaki yemeği bulabiliyordu. İşte bu minicik planarya’lar bize “bilgiyi hazmetme” konusunda bir şeyler öğrettiler. Bize ne yiyiyorsak “o” yuz. Bugüne kadar öğrendiklerimiz “Bildiğimiz her şey değildir.” Aslında, 3 itici kuvvet; 1-Teknoloji, 2-Kurumlar, 3-Değerler, bilgi temelli uluslar arası bir dünya yarattı. Bu yeni ortamda rekabet hem bütünsel hem de kişisel. Bilgi artık kilit haline geldiğine göre, hepimiz birbirimizle rekabet halindeyiz. Cin lambadan çıktı bir kere, tekrar lambaya kapatmak mümkün değil. Zamanını cinleri lambalara sokmaya çalışarak harcayan insanlarla ve şirketlerle işimiz yok bizim. O gibi şirket ve yöneticileri kendi hallerine bırakıyoruz, onlar kendi kendileri ile uğraşsınlar. Geriye gidiş yok. Birçok şirket ya da yönetici cinin lambadan çıktığını kavramış olsa da, bu kavrayışı eyleme dönüştürebilecek “Şirket Anlayışı”’na sahip olanlar maalesef az. Geleceği olan bir şirket, kısa ömürlü olsa da olmasa da, ebedi olmaktan çok enerjik olmalıdır. Solup gitmektense yanıp kül olmak daha iyi. Şirketler dünyası tamamen yeni çizgilerle yeniden şekilleniyor ve öyle yapmak zorunda. Birçok şirket kendini yenilemeli. Yenilemek varolanı değiştirmek değil, “olmayanı yaratmaktır.” Kelebek, tırtılın biraz fazlası ya da daha iyi, daha gelişmiş bir tırtıl değildir. Kelebek tamamen farklı bir yaratıktır. Bence yenilenmek, bu çapta bir dizi sürekli başkalaşımı gerektirir. Sir Winston Churchill’in işaret ettiği gibi; önce yapılarımıza şekil veririz, sonra yapılarımız bize şekil verir.

Gündelik hayatımızı etkileyen büyük kurumların bazılarında şu anda olup biten değişikliklere bakmakta yarar var. Günümüzde dünyayı şirketler yönetiyor. Kurumlar ise (Partiler, Mahkemeler, Hükümetler, Uluslararası Örgütler) şirketleri; nüfuzları ve kontrolleri altında tutmak için büyük çaba sarfedşyor. Küresel bir dünyada yaşıyoruz. Günümüzün pazarları ulusal olmaktan çok sanal ve uluslararası. Makro düzeyde insanlığın karşılaştığı hayati sorunlar ve fırsatlar artık uluslararası boyutta. Çok uluslu şirketler ulus temelli düşünmüyor artık. Kurumsal açıdan bakacak olursak, şimdiye kadar tanık olunmamış bir küreselleşmeden geçiyoruz. Tantana ve gerçek uyum içinde. Aslında kapitalizm kendini yeniden yaratıyor, şirketler de öyle, kendi içinde bir devrim sürdürüyor. ISO 9000 -toplam kalite- internet vs sonu gelmez final sahneleriyle dolu bir film gibi. Devrimler bir günde, bir gecede olmaz, her şeyi önüne katarak dönenir. Enformasyon teknolojileri sayesinde, pazarlar günden güne daha verimli hale geliyor. Dikey entegrasyon -tedarikçileri ve bazen müşterileri de bünyeye katma- yerinde LAN’larımız ve WAN’larımız üzerinde sanal entegrasyon yönünde bir trend görülüyor.

Aslında bakılırsa, enformasyon teknolojisi faaliyetlerimizi yeniden düzenleme ve yeni kavramlara dayandırma olanağını ve zorunluluğunu getiriyor hepimize. Enformasyon teknolojisi tam saydamlık sağlıyor. Gerekli enformasyona erişen insanlar her türlü otoriteye meydan okumaya başlıyor. Ahmak, sadık ve mütevazı müşteri, eleman ve yuttaş geride kaldı artık. Seçmenler siyasetçilere meydan okuyor, astlar yöneticilere meydan okuyor, hastalar doktorlara meydan okuyor, çocuklar anne babalara meydan okuyor, müşteriler şirketlere meydan okuyor, kadınlar erkeklere meydan okuyor. Eskiden kalma bir enformasyon avantajına dayanarak ün, şöhret kazananlar şimdi aynı enformasyona doğrudan erişen bireylerin, kuruluşların ve bölgelerin meydan okumasıyla karşı karşıya. Bu iktidarın el değiştirmesi. İktidar şimdi halka ait. Ortalığı meydan okuma sarmış durumda, çünkü dijital dünya baştaki kralı çırılçıplak hale getiriyor, saydamlaştırıyor, isimsiz olmamızı sağlıyor, herkes-herşey olabilmemize olanak sağlıyor. Bir değer katmayan aracılar korkun! Ortadan kalkacaksınız! Enformasyon teknolojisi zamanı kısaltıyor, mekanı küçültüyor. Gittikçe büzüşen bir dünyada yaşıyoruz. Yepyeni kuralları olan yepyeni bir top oyunu bu. Ve de çoğu kuruluş buna ayak uyduramayarak sahadan çekiliyor. Sahaya yenileri geliyor. Bu yeni teknoloji hem doğumları hem de ölümleri arttırıyor. Şirketlerimiz yakında cihazlarla dolu sanal gerçeklik mabedine dönüşebilir. Bu momentumun önüne geçilemez. Örneğin, cep telefonuna sahip olan tek kişi olduğunuzu ya da bir tek sizin e-posta’ya ulaştığınızı ve tek kişilik bir LAN ve WAN’a sahip olduğunuzu düşünün, çok komik!!! Saçma belki ama daha dikkate değer bir kavrayışa götürür bu bizi. Bir LAN veya WAN’a mensup olmaktan elde edilen faydanın kullanıcıların sayısına göre üslü olarak arttığı bir gerçektir.­ –Metcalfe Yasası- basit bir deyişle LAN ve WAN’ımızda on yerine yirmi kişi olduğunda keyif iki mislinden fazla artıyor. Ağ kritik yoğunluğa ulaştı mı patlıyor. Bu insanlara katılmak karşı konulmayacak kadar eğlenceli görünüyor. Ağ’lar sarmaşık gibi arsızca yayılıveriyor.
VİTEL A.Ş. Genel Müdürlüğüİstanbulilinde bulunmaktadır.

VİTEL A.Ş. adres ve iletişim bilgileri:

Adres:ŞAKİR KESEBİR SOK. NO:32/5 BALMUMCU

Web Sitesi:http://www.vitel.com.tr
Daha Fazla

Telekomünikasyon Sektörü Çalışan Profili

Telekomünikasyon sektöründe çalışanların iş alanları

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Satış
    64396
  • Bilgi Teknolojileri
    31152
  • Müşteri Hizmetleri
    19873
  • Teknik İşler
    13598
  • Pazarlama
    12670
Telekomünikasyon sektöründe çalışanların mezun oldukları bölümler

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • İşletme
    44939
  • İktisat
    10851
  • Elektrik Elektronik Mühendisliği
    10192
  • Diğer
    7377
  • Bilgisayar Mühendisliği
    6297
Telekomünikasyon sektöründe çalışanların öğrenim seviyesi

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Lisans Mezunu
    73654
  • Lise Mezunu
    44996
  • Ön Lisans Mezunu
    33246
  • Lisans Öğr.
    25778
  • Yüksek Lisans Mezunu
    14241

Telekomünikasyon sektörü iş ilanlarında en çok yayınlanan pozisyonlar

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

Top 5 Pozisyon
Saha Satış Temsilcisi1379
Teknik Servis Uzmanı560
Kurumsal Satış Temsilcisi539
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi426
Çağrı Merkezi Personeli404

Telekomünikasyon sektöründeki diğer iş ilanları

İnterant İletişim Hizmetleri TURKCELL SUPERONLİNE
İnterant İletişim Hizmetleri TURKCELL SUPERONLİNE
Antalya
Bugün
İnterant İletişim Hizmetleri TURKCELL SUPERONLİNE
İnterant İletişim Hizmetleri TURKCELL SUPERONLİNE
Antalya - Alanya
Bugün
Egenet İletişim
Egenet İletişim
Manisa - Yunusemre
Bugün
Doruk Kurumsal Çözüm Merkezi
Doruk Kurumsal Çözüm Merkezi
İstanbul Avrupa Yakası - Şişli
Bugün
SÜMER NET FİBER ÇÖZÜM MERKEZİ TURKCELL SUPERONLİNE
ENGELLİ SÜMER NET FİBER ÇÖZÜM MERKEZİ TURKCELL SUPERONLİNE
Ankara - Etimesgut, Ankara - Etimesgut
Bugün

Benzer Firmalar

İZ-AR ARAŞTIRMA Telekomünikasyon
Nolto Bilişim Telekomünikasyon
edgecloudmotion Telekomünikasyon
karmado gıda a.ş. Telekomünikasyon
Başak Elektronik Telekomünikasyon
Redko Telekomünikasyon
Abylii Telekomünikasyon