AKBANK T.A.Ş.

AKBANK T.A.Ş.

AKBANK T.A.Ş. Hakkında


1948 yılında kurulan Akbank, bugün kârlılık ve piyasa değeri açısından Türkiye'nin en büyük özel sektör bankasıdır. Akbank, temel bankacılık hizmetlerinin yanı sıra, bireysel, kurumsal, özel bankacılık ve uluslararası ticaretin finansmanı hizmetlerini sunmaktadır. Bankacılık dışı finansal hizmetler ile sermaye piyasası ve yatırım hizmetleri ise, bankanın Ak Yatırım Menkul Değerler, Ak Yatırım Ortaklığı, Ak Portföy Yönetimi ve Ak Emeklilik gibi iştirakleri tarafından verilmektedir.

Akbank, faaliyetlerini, İstanbul'daki genel müdürlüğü ve yurt çapındaki 13 bölge müdürlüğü aracılığı ile sürdürmektedir. Toplam 611 şubesi ile yurt içinde güçlü ve yaygın bir dağıtım ağına sahip olan Akbank, hizmetlerini geleneksel dağıtım kanalları olan şubelerin dışında, Bireysel ve Kurumsal İnternet Şubeleri, Telefon Şubesi, Çağrı Merkezi, 1.400 ATM, 150.000 POS terminali ve son teknoloji kanalları kiosk, cep telefonu, cep bilgisayarı ve görüntülü telefon aracılığı ile de sunmaktadır. Ayrıca, şube içinde şubeye destek amacıyla, müşterilerin İnternet şubesini ve telefon şubesini kullanmaları için, bu kanalları kapsayan "Kırmızı Duvar" adı altında bir bölüm ayrılmıştır.

Bankanın Almanya'da yedi (Frankfurt, Hannover, Hamburg, Stuttgart, Essen, Münih ve Berlin), Malta'da bir şubesi ve Hollanda'da Akbank International N.V. adında bir bankası bulunmaktadır. Londra'da kurulu Sabancı Bank'ın %37'sine ve İstanbul'da kurulu BNP-Ak-Dresdner Bank'ın %39,99'una sahip olan Akbank'ın, ayrıca Paris'te bir temsilciliği vardır.

Güçlü sermayesi, istikrarlı mevduat yapısı, ucuz maliyetli yabancı kaynak temin olanakları ile aktiflerinde gerçekleştirdiği güçlü büyüme, Akbank'ı Türkiye'nin en kârlı bankası haline getirmiştir. 2003 yılı sonunda brüt kâr 2.040 trilyon TL (yaklaşık 1.429 milyon ABD Doları) ve toplam aktifler 29.484 trilyon TL (yaklaşık 20.654 milyon ABD Doları) olarak gerçekleşmiştir.* Banka'nın Sermaye Yeterlilik Rasyosu, %44,51 ile sektördeki en yüksek oranlardan biridir.

The Banker ve Euromoney dergileri, 2003 yılında, Akbank'ı "Türkiye'nin En İyi Bankası" seçmişlerdir. Akbank, uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından ülke notunun üzerinde not alan tek Türk bankasıdır. Uluslararası rating kuruluşu FitchRatings'in son raporuna göre, uzun vadeli TL ülke notu B olarak belirlenmiş iken, Akbank B+ ile tüm bankaların üzerindedir.

Akbank'a verilen notlar, FitchRatings'in ifadesi ile, Akbank'ın Türk bankacılık sistemi içindeki önemini, yaygın müşteri tabanı ile dağıtım kanallarını, güçlü markasını, geniş fonlama olanakları ile sağlam sermaye yapısını yansıtmaktadır.

Moodys'in Kasım ayı raporuna göre Akbank, üstün finansal gücü ve yaygın dağıtım ağı sayesinde kalıcı büyüme trendine girmiş bir ekonomide en avantajlı konumdaki bankadır. Türkiye'deki olumlu havanın tersine dönmesi durumunda bile, Akbank'ın yüksek miktardaki likit varlıkları sayesinde olumsuzluklardan en az etkilenecek banka olacağı vurgulanmaktadır.

Akbank, 2003 yılında da yurt dışı piyasalardan uygun koşullarda kredi sağlamayı sürdürmüş, sağlanan kaynak miktarı toplam 2.522 milyon ABD Doları'na ulaşmıştır. Akbank hisse senetleri %34'lük halka açıklık oranı ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmektedir. Yurt dışında ise, banka'nın depo sertifikaları SEAQ International ve Portal'da kote edilmiştir. 31 Aralık 2003 tarihi itibariyle Akbank'ın piyasa değeri 6.330 milyon ABD Doları olup, İMKB'nin en yüksek piyasa değerine sahip şirketidir.

AKBANK T.A.Ş. Genel Müdürlüğüİstanbulilinde bulunmaktadır.

AKBANK T.A.Ş. adres ve iletişim bilgileri:

Adres:AKBANK T.A.Ş. GENEL MÜD. İNSAN KAYNAKLARI VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ SABANCI CENTER 4.LEVENT/İSTANBUL

Web Sitesi:http://www.akbank.com.tr
Daha Fazla

Finans - Ekonomi Sektörü Çalışan Profili

Finans - Ekonomi sektöründe çalışanların iş alanları

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Finans / Mali İşler
    216279
  • Satış
    69898
  • Operasyon
    57792
  • Müşteri Hizmetleri
    22951
  • İdari İşler / Ofis
    18809
Finans - Ekonomi sektöründe çalışanların mezun oldukları bölümler

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • İşletme
    172517
  • İktisat
    78004
  • Kamu Yönetimi
    21373
  • Maliye
    19031
  • Diğer
    18754
Finans - Ekonomi sektöründe çalışanların öğrenim seviyesi

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Lisans Mezunu
    272201
  • Ön Lisans Mezunu
    52742
  • Lisans Öğr.
    47462
  • Lise Mezunu
    47272
  • Yüksek Lisans Mezunu
    45176

Finans - Ekonomi sektörü iş ilanlarında en çok yayınlanan pozisyonlar

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

Top 5 Pozisyon
Kredi Kartı Satış Temsilcisi2245
Bireysel Müşteri Temsilcisi699
Müşteri Temsilcisi401
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi394
Direkt Satış Yetkilisi204

Finans - Ekonomi sektöründeki diğer iş ilanları

ALMANCA BİLEN BANKA DANIŞMANI
Doğa İnsan Kaynakları Yönetim ve Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti.
Türkiye
Dün
BANKA SAHA SATIŞ ELEMANI
İNKA İnsan Kaynakları
İstanbul Avrupa Yakası, Bursa...
Son 1 Hafta
ERZURUM TELEFON BANKACILIĞI MÜŞTERİ DANIŞMANI ENGELLİ PERSONEL
ENGELLİ QNB Finansbank
Erzurum
4.03.2024
ATAŞEHİR PROJESİ SİLAHLI GÜVENLİK GÖREVLİSİ
BİNSAT HOLDİNG
İstanbul Anadolu Yakası - Ataşehir, İstanbul Anadolu Yakası - Ataşehir
15.11.2023
İZMİR İÇİN BANKA SATIŞ TEMSİLCİLERİ
ADK İNSAN KAYNAKLARI
İzmir
8.04.2023