ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş

ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş

ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş Hakkında

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş., ENKA Grubunun ana şirketidir. Toplam 41 şirket, İnşaat ve Taahhüt (17 şirket), Emlak ve Ofis Geliştirme (6 şirket), Perakende Ticaret (1 şirket), Enerji (7 şirket), Ticaret ve Sanayi (10 şirket) olmak üzere beş sektörel gruba ayrılmıştır.
Kısa Tarihçe:
ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş.,1957 yılında iki genç inşaat mühendisi tarafından ortaklık olarak kurulmuştur. 1960'lı yıllarda ENKA, Türkiye'nin sanayi yatırımlar hamlesinde, yirmi fabrika, çeşitli tersane tesisleri ve altyapı işleri inşaatlarını başarı ile tamamlayarak önemli bir rol oynamıştır. 1970'li yıllarda, ENKA, ilerki yıllarda onun en önemli karakteristiklerinden birini teşkil edecek olan gerek iş kapsamında, gerekse coğrafi çalışma alanında geniş bir çeşitliliğe yönelmiştir. Şirket yeniden yapılanmış ve ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin uzmanlaşmış bölümleri, ENKA'nın sahibi olduğu yeni yan şirketler kurmak için kendisinden ayrılmıştır. 1980'li yılların başında ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş., grup şirketlerinin desteği ile patlama yapmıştır. Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da muazzam projeler üstlenerek yurtdışı sözleşmelerinin hacmini büyük ölçüde genişletmiştir. 1988'den beri Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nda (Beyaz Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna, Azerbaycan), 1993'den beri Almanya, 1997'den beri Etiyopya, 1998'den beri Hırvatistan, 2002'den beri Cezayir ve Hollanda, 2003'den beri Batı Afrika ve son olarak ta 2004'den beri Romanya'da çalışmaktadır.
ENKA İnşaat, Temmuz 2002 tarihinde ENKA Holding A.Ş. ile aktif ve pasifi ile birlikte tüm mal varlıklarını, bütün hakları ve yükümlülükleriyle, tasfiyesiz olarak devralarak birleşmiş ve İMKB'de işlem gören halka açık şirket haline gelmiştir.
Günümüzde ENKA:
Son 25 yıldır, ENKA, ENR-Engineering News-Record dergisi tarafından belirlenen ilk 225 uluslararası müteahhitler sıralamasında devamlı yer almakta ve 2004 yılında 53. sırada bulunmaktadır. Faaliyetler, ENKA Organizasyon Şemasında bahsedilen Yönetim Kurulu üyelerine rapor veren proje yönetim ekipleri tarafından beş bölgesel alanda- Türkiye; Orta Doğu, Afrika; Batı ve Doğu Avrupa; Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nda- yürütülmektedir.
ENKA halen Moskova'da, 160,000 m2'lik net kiralanabilir ofis alanına sahip olup bunları işletmekte ve çeşitli dünya firmalarına yerel iş merkezleri ve tesisleri sağlamaktadır.
Perakende ticarette, 2004 yılı sonu itibarıyle Moskova ve dışında, 7'si hipermarket ve 27'si Ramstore alışveriş merkezi ve süpermarketleri olmak üzere toplam 34 merkezle günde 85.000 müşteriye hizmet vermektedir.
ENKA'nın % 74'üne sahip olduğu toplam 3854 MW kapasiteli Gebze, Adapazarı ve İzmir Doğal Gaz Kombine Yatırım Santralları bugüne kadar yap-işlet modeliyle gerçekleştirilmiş en büyük özel yatırım projeleridir
Ana Faaliyet Alanları:
Otoyollar, Tüneller, Köprüler, Viadükler, Metrolar, Barajlar, Tersaneler, Limanlar, Dalgakıranlar, Mendirekler, Deniz İşleri, Su Temini Sistemleri, Su Arıtma Tesisleri, Su Depoları, Pompa İstasyonları, Kanalizasyon Sistemleri, Pissu Arıtma Tesisleri, Deniz Suyu Arıtma Tesisleri, Kuvvet Santralları, Kuvvet Dağıtım ve Trafo Merkezi Sistemleri, İhracat-İthalat, Isıtma ve Havalandırma, Elektrik İletim Hatları, Boru Hatları ve Depolama Tesisleri, Tank Çiftlikleri, Rafineriler, Petrokimya Kompleksleri, Gübre Kompleksleri, Hafif ve Ağır Sanayi Tesisleri, Çimento Fabrikaları, Konut Kompleksleri, Restorasyon İşleri, Ticari ve Alışveriş Binaları, Oteller, Camiler, Hastaneler, Eğitim Tesisleri, Spor Tesisleri, Havaalanı Kompleksleri, Uçak Sığınakları, Telekomünikasyon Sistemleri, Prefabrike Beton Elemanları.
İşgücü:
Halen, ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş.'de 1.496' ı teknik personel, 1.195'i idari personel, 17.084'ü işçi, 129'ı yabancı personel ve 282'ı taşeron elemanı olmak üzere toplam 20.186 kişi çalışmaktadır.
İş Hacmi ve Ciro:
ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin toplam iş hacmi yaklaşık 3,2 milyar ABD doları olup 2003 yılı sonu itibariyle toplam aktifleri 1.86 milyar ABD doları, özsermayesi 1,11 milyar ABD doları ve toplam cirosu da 1,75 milyar ABD dolarıdır.
Şubeler:

Ankara, Wiesbaden, Rotterdam, Moskova, Almaty, Saraybosna, Ogulin, Tripoli, Cezayir, Yuzny Sakhalin, Cluj-Napoca.
ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş Genel Müdürlüğüİstanbulilinde bulunmaktadır.

ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş adres ve iletişim bilgileri:

Adres:ENKA BİNALARI BİNA 1 BALMUMCU

Web Sitesi:http://www.enka.com/
Daha Fazla

Yapı - İnşaat Sektörü Çalışan Profili

Yapı - İnşaat sektöründe çalışanların iş alanları

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Yapı / İnşaat / Mimarlık
    265951
  • Mühendislik
    147600
  • Finans / Mali İşler
    65191
  • Satış
    51997
  • İdari İşler / Ofis
    50643
Yapı - İnşaat sektöründe çalışanların mezun oldukları bölümler

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • İnşaat Mühendisliği
    190568
  • İşletme
    105786
  • Mimarlık
    59615
  • Makine Mühendisliği
    38738
  • İnşaat
    35875
Yapı - İnşaat sektöründe çalışanların öğrenim seviyesi

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

  • Lisans Mezunu
    391634
  • Ön Lisans Mezunu
    125212
  • Lise Mezunu
    119514
  • Yüksek Lisans Mezunu
    63836
  • Lisans Öğr.
    45786

Yapı - İnşaat sektörü iş ilanlarında en çok yayınlanan pozisyonlar

Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.

Top 5 Pozisyon
İnşaat Mühendisi1902
Mimar1103
Makine Mühendisi1043
Şantiye Şefi927
Elektrik Mühendisi748

Yapı - İnşaat sektöründeki diğer iş ilanları

Çay Servis ve Temizlik Elemanı
MYPROJECT İNŞAAT VE GAYRİMENKUL LTD. ŞTİ.
İstanbul Avrupa Yakası - Başakşehir
Dün
SATIŞ VE PAZARLAMA DANIŞMANI
EROLLAR İNŞAAT TAAHHÜT VE ELEKTRİK MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
İstanbul Avrupa Yakası - Şişli
Dün
Yönetici Asistanı
EGE RESTAURANT İŞLETME GAYRİMENKUL İNŞAAT ÜRETİM YATIRIM LTD. ŞTİ
Muğla - Bodrum
Dün
Ön Büro Müdür Yardımcısı
Radisson Blu Hotel Kayseri
Kayseri
Dün
İhale Asistanı
Eren Grup Makine
Ankara - Altındağ
Dün