YBWEB01

YENİBİRİŞ GİZLİLİK POLİTİKASI


Yenibiriş internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden sağladığı hizmetler kapsamında başta üyeleri olan çalışan ve işveren adayları olmak üzere, ziyaretçilerinin ve diğer üçüncü kişilerin gizliliğine değer vermekte olup, paylaşılan kişisel bilgilerin gizliliği ve bilgilerin güvenliği ile ilgili olarak bu kişi ve kurumların sahip olabileceği kaygıları saygıyla karşılamaktadır.

1. Gizlilik Politikası’nın Kapsamı


Yenibiriş olarak internet sitesi ve mobil uygulamadan alınan hizmetler (birlikte “Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması” olarak anılacaktır.) kapsamında söz konusu site ve portaller üzerinden toplanan verileriniz ve bu verilerinizin güvenliği için işbu “Gizlilik Politikası” (“Politika”)’nı hazırladık.

Ziyaretçilerimizin, üyelerimizin ve kullanıcılarımızın gizliliğini korumak ve bilgi temininde güvenli bir deneyim sağlamak ve kişisel bilgilerin kullanılmasında, tamamen uluslararası alanda kabul edilen mahremiyet koruma standartlarıyla uyumlu bir anlayış benimsemekteyiz.

İşbu Gizlilik Politikası’nda kullanılan “ Kişisel Bilgiler” terimi sizi tanımlayabilecek isminiz, doğum tarihiniz, e- posta adresiniz veya posta adresiniz dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla kredi kartı bilgileriniz, kimlik bilgileriniz gibi bilgileri ifade etmektedir. Bireysel üyelerimiz eğitim durumu, mesleği ve doğum tarihi gibi bilgileri; kurumsal üyelerimiz de şirket adı, iletişim adresi, e-posta adresi gibi iletişim ve kurumsal bilgilerini bizimle paylaşmaktadır.

1.1 İşveren ve İşçi Adayları

Kanunen özel istihdam bürosu statüsü atfedilen Yenibiriş olarak, kullanıcılarımızın gizliliğine değer vermekte olup ticari faaliyetlerimiz kapsamında Yenibiriş’e üye olan işveren veya çalışan adaylarının bilgilerini toplamakta, saklamakta ve kullanmaktayız. Kullanıcıların onayı olmadan kişisel bilgilerini kullanmayacak ve Kişisel Bilgilerin kullanılmasında, tamamen uluslararası alanda kabul edilen mahremiyet koruma standartlarına uymayı taahhüt etmekteyiz.

Çalışan adayları hakkında toplanan kişisel verilerin güvenliği hakkında mümkün olan en yüksek hassasiyet tarafımızdan gösterilmektedir. Söz konusu verilerin toplanması, kullanılması, aktarılması, saklanması ve diğer şekillerde işlenmesi sizlere sağladığımız iş ve işçi bulunması hizmetinin yerine getirilebilmesi ve işbu Politika’da sayılan diğer amaçlarla gerçekleştirilmekte olup 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve Özel İstihdam Büroları Yönetmeliği (“Yönetmelik”) kapsamında ve Hürriyet Grubu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda detaylandırılmıştır.

2. Size Ait Ne Tür Verileri Toplamaktayız?


Yenibiris İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması üzerinden size ait iki tür veri toplanabilmektedir. Bunlar;
  • Size ait kişisel veriler (üyelik vb. amaçlarla bizlere elektronik formlar aracılığıyla sağladığınız bilgiler) ile
  • Kişisel veriniz olmayan ve teknolojik altyapımızı geliştirmek amacıyla topladığımız ve 3. kişiler tarafından toplanan davranışsal verilerdir.

3. Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması’nda hangi amaçla bilgileriniz toplanmaktadır?


Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması üzerinden kullanıcılarımıza ait verileri genel olarak aşağıdaki amaçlar ile toplamaktayız:

  • İş ve işçi bulmaya aracılık faaliyetlerimizi gerçekleştirmek,
  • İşgücü piyasası ile istihdam ve insan kaynaklarına yönelik hizmetlerimizi yürütmek,
  • Kullanıcılarımıza kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak ve kullanıcı tecrübesini daha kaliteli hale getirerek kullanıcı memnuniyetini arttırmak,
  • Üyelerimizin veya ziyaretçilerimizin bize izin verdiği ölçüde onlarla iletişime geçmek, onları hizmet ve fırsatlardan haberdar etmek,
  • Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması’nın teknik açıdan fonksiyonlarını izlemek ve gerektiği gibi çalışmasını sağlamak,
  • Ziyaretçilerimiz ve üyelerimizin için Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması’ndan ücretsiz olarak yararlanmasını sürdürebilmesi için reklam satış amaçları ile kullanmak,
  • Üyelik sözleşmemiz uyarınca sunduğumuz hizmetleri gerçekleştirmek,
  • Elektronik posta ile bülten göndermek ya da tanıtım veya bildirimlerde bulunmak,
  • Sorularınızı cevaplamak ve etkin bir müşteri hizmeti sunmak,
  • Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması veya iş birliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak,
  • Kullanıcının kimliğini ifşa etmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanmak,
  • Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması içerisinde çıkabilecek sorunları ivedilikle gidermek,
  • Konum bilgisi toplayarak demografik analiz yapmaktır.
  • Yeni içerikler hakkında bilgi vermek,
  • İnternet sitesi üzerinden alınan hizmet bedelinin faturalanmasında kullanmak,
  • Yayınlar göndermek,

Bunlardan ayrı olarak biz bireysel üyelerimize Yenibiris.com adlı internet sitesinde özgeçmiş hazırlama, kaydetme ve iş başvurusu yapma olanağı tanımaktayız. Hazırlanan özgeçmişler üyenin kendi seçimine göre aktif ya da pasif konumda Yenibiris.com adlı internet sitesinde saklanmaktadır.

Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması işbu Politika dışında başka verilerin güvenliği, gizliliği, toplanması vb. hususlarda başka politikalar veya prosedürler benimsemiş olabilir. Bu nedenle diğer politika ve hukuki metinleri de incelemenizi tavsiye ederiz.

4. Hangi Araçlarla ve Ne Zaman Bilgilerinizi Topluyoruz?


Size ait kişisel verilerinizi;

  • Yenibiriş İnternet Siteleri ve Mobil Uygulaması’na üye veya kayıt olduğunuzda,
  • Çerezler ile,
  • Reklam veya pazarlama ilanlarımıza giriş yaptığınızda,
  • Yenibiriş İnternet Siteleri ve Mobil Uygulaması’nı kullandığınızda toplamaktayız.

5. Size Ait Kişisel Verileri Nasıl Topluyoruz?


5.1 Üyelik / Kayıt

Yenibiriş İnternet Sayfaları ve Mobil Uygulaması’na, isim, soy isim, firmanızın adı, elektronik posta adresi, telefon, adres, özgeçmiş, uyruk bilgisi gibi bilgilerinizi, söz konusu platformlarda üyelik işlemlerinizi gerçekleştirirken, ilan verirken ve hizmetlerimizden yararlanırken veya bizlerle iletişime geçerken paylaşmaktasınız.

Yenibiriş İnternet Sayfaları ve Dijital Platformlarına Facebook v.b. sosyal ağlarda yer alan hesaplarınız aracılığıyla da isim, soy isim, doğum tarihi, elektronik posta adresi vb. bilgileri girmeden kayıt veya üye olmak mümkündür. İşbu Politika kapsamında sosyal ağlar üzerinden hizmetlerimize kayıt veya üye olmayı tercih etmeniz halinde, söz konusu sosyal ağlar tarafından tarafımıza gönderilen verileri işleme, aktarma, saklama yetkilerini tarafımıza vermiş olursunuz.

Sosyal ağlar üzerinden oluşturduğunuz üyelikler kapsamında bilgilerinizi ilgili platforma girerek güncelleyebilirsiniz.

5.2 Kredi Kartı Bilgileri

Toplanan mali bilgiler de satın aldığınız ürün ve hizmetler ile ilgili satış süreci ve muhasebeleştirilmesi için kullanılmaktadır. Yenibiris.com adlı internet sitemizde bir satın alma yaptığınızda size ait mali bilgilerin, işleminizi gerçekleştirmek için gerekli 3. şahıslara (bankalar, kredi kartı şirketleri vb.) verilmesini kabul etmektesiniz. Paylaşılacak bilgiler kredi kartı numarası, son kullanma tarihi, CVV’ de dahil gerekli tüm mali bilgileri içerir.

5.3. Tarafınızca Üretilen ve Kamuya Açık Olan İçerikler

Kurumsal üyelerimiz olarak kamuya ifşa etmeyi tercih ettiğiniz ve diğer üyelerin ulaşabileceği ve görebileceği şekilde bilgi veya verilerinizi paylaşmanız durumunda tarafınızdan ifşa edilmiş olarak kabul edilir ve istatistiki, reklam veya promosyonel amaçlarla kullanılabilir. İfşa ettiğiniz kişisel verilerinizin 3. kişiler veya başka siteler tarafından kullanıldığı hallerde herhangi bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.

5.4. Kişisel Veriniz Olmayan ve Otomatik Olarak Topladığımız Bilgiler

Kullandığımız teknolojileri üye ve ziyaretçilerimizin ihtiyaçlarına uyumlu hale getirmek, teknik aksaklıkları gidermek, teknik altyapımızı denetlemek amacıyla sizin hakkınızda veri toplayabiliriz. Çerezler veya diğer program ve yazımlarımız vasıtasıyla site içi kullanımlarınıza bağlı olarak tıklama sayınız, sekmeleri açma sıklığınız veya ilgi gösterdiğiniz başlıklara ilişkin dijital ortamdaki davranışlarınız hakkında bilgi toplayabiliriz.

5.5. Cihaz Bilgisi

Kullandığınız elektronik cihazlar (bilgisayar, diz üstü bilgisayar, tabletler, akıllı telefonlar, akıllı televizyonlar vb.) üzerinden cihazınıza ait sizle eşleştirilemeyecek veriler (örn. konum bilgisi gibi) toplayabiliriz. Mobil uygulamalarımız (applications) veya internet sitemizde yer alan anlık bildirimler (push notifications) gönderebiliriz. Bu mesajlarımızı almak istemiyorsanız cihazınızın veya mobil uygulamanın ayarlarını değiştirerek bu mesajlarımızı reddedebilirsiniz.

5.6. Çerezler Üzerinden Toplanan Veriler

Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması’na ait kullanım bilgileriniz, teknik bir iletişim dosyasını (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin, kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak internetin kullanımını kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması’nı kaç kişinin kullandığını, bir kişinin Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması’nın hangi amaçla, kaç kez ziyaret edildiğini ve ne kadar kaldığı hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekten veya elektronik postasından veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır, ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler. Üye, işbu ayarları değiştirmediği sürece çerez kullanımına açık onay verdiği kabul edilir.

Çerez teknolojisini kullanabilir ve bunları cihazınıza yerleştirebiliriz. Çerezleri kabul etmemeniz halinde Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması beklediğiniz fonksiyonları gerçekleştirmeyebilir veya aksaklıklar oluşabilir.

Çerezler üzerinden alınan verileri 3. kişilerle reklam amaçlarıyla paylaşabiliriz. Daha detaylı bilgi için lütfen Hürriyet Grubu Çerez Politikası’nı inceleyiniz.

6. Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulama Üzerinden 3. Kişi İnternet Siteleri veya Mobil Uygulamalara Verilen Linkler


3. kişilere ait internet sitelerine, portallere veya mobil uygulamalara linkler verebiliriz. Fakat bu sitelerde yer alan veya 3. kişilerin tabi olduğu gizlilik politikalarının uygulanması hususunda hiçbir sorumluluğumuz bulunmamaktadır. 3. kişilere ait internet siteleri veya mobil uygulamalar kapsamındaki gizlilik politikaları işbu Politika’dan farklı olabilir.

7. Bilgilerinizi Nasıl Koruyoruz?


Paylaştığınız kişisel verilerinizin hukuka aykırı işlenmesini ve erişimini önlemek ve söz konusu verilerin hukuka uygun olarak saklanmasını sağlamak adına güvenli veri tabanları, sunucular, firewall'lar (güvenlik yazılımları) ve elektronik posta bilgilerinin şifrelenmesi dahil, güncel teknolojik gelişmeler ışığında kişisel verileriniz de dahil olmak üzere bilgilerinizi korumak için bilgi güvenliği politikalarıyla mevcut bilgi ve veri değerlerinin ve risk durumunun analizini yaparak en geniş ve uygun önleyici güvenlik önlemlerini almayı ve 3.kişiler tarafından siber saldırı gerçekleşmesi sonucunda herhangi bir kullanıcıya ait bilgilerin çalınması, sistemden silinmesi veya değiştirilmesi halinde işbu hususu kendisinden beklenebilecek en kısa süre zarfında kişisel veri sahibine ve yetkili idari makamlara bildirmeyi taahhüt etmekteyiz.

8. Bilgilerinizi Ne Süreyle Saklıyoruz?


Yönetmelik’te düzenlenen bilgi ve belge verme ve saklama zorunluluğumuz gereği;

  • Profesyonel sporcu, teknik direktör, antrenör, manken, fotomodel ve sanatçı meslek gruplarında yer alanlar ile genel müdür veya bu göreve eş ya da daha üst düzey yönetici pozisyonlarında işe alınan kişilerin söz konusu mesleklerle ilgili yazılı sözleşmelerini,
  • İş arayanlara ait kimlik, eğitim ve meslek bilgilerini,
  • Geçici iş ilişkisi kapsamında; geçici iş sözleşmesi imzaladıkları işçilere ait kimlik, eğitim, meslek bilgileri ile geçici işçi çalıştıran işverene ait bilgileri,
  • Geçici işçi sağlama sözleşmesi ile geçici iş sözleşmelerini,
  • İşe yerleştirilen kişilere ait kimlik, eğitim ve meslek bilgilerini,
  • İşverenlerden alınan açık işlere ait eğitim, meslek ve iletişim bilgilerini,
  • Kurumca onaylanan yurt dışı iş sözleşmelerini,
  • Yetkili kişi dışında imza atabilecek kişilerle ilgili olarak düzenlenen belgeleri

5 yıl süreyle saklıyor ve Türkiye İş Kurumunun talebi halinde ibraz ediyoruz.

Bunlar dışındaki bilgiler ise Hürriyet Grubu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda detaylandırıldığı üzere ilgili mevzuatta öngörülen veya ticari faaliyet ve hizmetlerimizi gerçekleştirebilmemiz için uygun görülen süre kadar saklanmaktadır.

9. Bilgilerimi Nasıl Yönetirim?


Bize başvurarak verilerinizin saklanmasını istemediğinizi belirtmeniz halinde, sistemimizin işleyişi için gerekli olmayan ve kanuni yükümlülüğü gereği saklamak zorunda olmadığı veya kanunda saklanması için öngörülen sürelerin sona erdiği verileri silmeyi taahhüt ederiz.

Bize vereceğiniz destek ile kişisel bilgileriniz teknolojik imkanlar ışığında güncel ve doğru şekilde tutarız. Bilgilerinizi üyelik sistemleri üzerinden veya elektronik posta adresi üzerinden göndereceğiniz elektronik posta ile talep edebilirsiniz.

10. Elektronik iletileri nasıl engellerim?


Tarafınızca paylaşılan Kişiler Bilgiler’in hiçbir durumda burada öngörülen amaçlar ve hizmetler dışında kullanılmayacağı belirtilmiş olup, Yenibiriş tarafından iletilen işbu ticari elektronik iletileri almak istemiyor ve almayı onaylamıyor iseniz https://www.yenibiris.com/izinlerim linkini tıklayıp listeden çıkabilirsiniz. Yenibiriş bu şekilde gönderim listesinden çıkışınızı sağlayacaktır. Bu linkten ayrı olarak işbu ticari elektronik iletilerin herhangi bir zamanda da alımına son vermek istenmesi halinde https://www.yenibiris.com/izinlerim sayfasında yer alan iletişim bilgileri aracılığı ile Yenibiriş ile irtibata geçerek isteklerini iletebilirsiniz.

11. Çocuklar


18 yaşından küçük kullanıcıların verilerini kasten işlememekteyiz. İş birliği yaptığımız gerçek ve tüzel kişiler de dahil olmak üzere tüm departmanlarımız çocuklarınızın kişisel verilerinin hassasiyetinin farkında olup bu verilerin korunması hususunda en yüksek mertebede özen göstermekteyiz. Çocuğunuzun kişisel verilerinin bizimle paylaşılması veli veya yasal temsilcinin sorumluluğundadır.

Eğer bir ebeveyn çocuğunun, kendi rızası olmadan kişisel bilgilerini bizimle paylaştığını fark eder ise bu kişisel bilgileri Yenibiriş İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması üzerinden kendisi silebilir veya bizden talep edebilir.

Ebeveynlere çocuklarının online aktivitelerinin denetlenmesinde aktif bir rol üstlenmelerini tavsiye ederiz.

12. Politika’nın Güncellenmesi


İşbu Politika hükümleri her zaman herhangi bir sebepten dolayı bildirimde bulunmaksızın değiştirilebilir veyahut da yenilenebilir. Değişiklik yapılan Politika hükümleri Yenibiriş İnternet Sitesinde ve Mobil Uygulaması’nda yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır. İşbu sebeple Politika güncellemelerini takip etmenizi önermekteyiz.

Kurumsal ve Bireysel üyelerimizin tüm bilgilerinin gizliliğini korumaya yönelik olarak Yenibiris.com adlı internet sitesi üzerinde ilgili bölümlere kullanıcı adı ve şifre ile ulaşımınız sağlanmaktadır. Üyenin Yenibiris.com adlı internet sitesinden yararlanma hakkı sadece kendisine aittir, başkalarına devredilemez. Kullanıcı adı ve şifrenizin gizliliği de üyenin sorumluluğundadır, üçüncü kişi ya da kuruluşlara kullandırılamaz. Kullanıcı adı ve şifresinin izinli veya izinsiz olarak üçüncü kişiler tarafından kullanımından doğabilecek durumlarda sorumluluk taşımamaktayız, doğabilecek her türlü hukuki ve cezai yükümlülük üyeye aittir. Bu maddeye aykırı hareket, üyeye verilen hizmetlerin herhangi bir bildirimde bulunmaksızın tek taraflı olarak durdurulmasına yol açabilir. Şifrenin izinsiz kullanımın tespit edilmesi durumunda tarafımızı bilgilendirmenizi rica ederiz. Tarafımızca belirlenen güvenlik – gizlilik prensiplerine uymayan ve dikkate almayan kurumsal ve bireysel üyelerin, güvenlik – gizlilik prensiplerinin aksi yönünde bir durumla karşılaşması halinde sorumluluk taşımamaktayız. Bu tür olumsuz bir durumla karşılaşıldığı takdirde “Müşteri İlişkileri” bölümümüz ile irtibata geçilmesi ayrıca önerilmekteyiz.

Kullanıcının Yenibiris.com adlı internet sitesini işbu Gizlilik Politikasına veya yasalara aykırı olarak kullandığını tespit edersek veya yetkili mercilerce bu konuda bir tespit veya inceleme talebi gelirse, kullanıcı ile ilgili bilgileri yetkili makamlara bildirmek hakkına sahip olup, ayrıca benzer bir durumda Gizlilik Politikası’nda öngörülen diğer tedbirleri alma hakkına da sahibiz.

Gizlilik Politikamız ile ilgili her türlü soru ve öneriniz için Yenibiris.com adlı internet sitemizdeki iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.