Arapça Bilen Müşteri Hizmetleri Uzmanı

İstanbul Anadolu Yakası
  • 20.11.2023
  • 500 - 1.000
Teleperformance Arapça Bilen Müşteri Hizmetleri Uzmanı İş İlanı

İş Tanımı

Şirket hakkında:

Dünya çapında dijital iş hizmetlerinde küresel bir lider konumunda olan Teleperformance, uluslararası ölçekte firmalara hizmetler sağlar, kurumların müşteri hizmetleri, teknik destek, satış, pazarlama, tahsilat süreçlerinin yönetiminde üstün sonuçlar elde eder.

Teleperformance Grup, 95 ülkede, 300+ dil ve lehçede, 500.000 çalışanıyla 170+ sektörde faaliyet gösteren büyük ölçekli uluslararası firmalara dış kaynaklı müşteri deneyimi hizmeti sunmaktadır.

Teleperformance bünyesinde faaliyet gösteren ve alanında lider olan kurumsal müşterimiz için Türkeye genelinde Home Office şeklinde evden çalışabilecek ”Arapça ve İngilizce Bilen Müşteri Hizmetleri Uzmanı” arayışımız bulunmaktadır.

Aranan Nitelikler

  • Çok iyi seviyede yazılı ve sözlü Arapça, İngilizce ve Türkçe bilgisine sahip,
  • En az lise tercihen önlisans ve lisans mezunu,
  • Tercihen müşteri deneyimi iş tecrübesi olan,
  • Diksiyonu düzgün ve iletişimi kuvvetli,Müşteri memnuniyeti odaklı hareket eden,
  • Ekip çalışmasına yatkın,
  • %100 evden çalışabiliyor olmak,
  • Evde (Home Office) çalışabilecek uygun ortamın bulunması,
  • Evinde sabit ve yüksek hızlı internet sahibi olmak,
  • Bilgisayar kullanabilen.


Teleperformance, “Gücümüz teknoloji, Odağımız insan” yaklaşımı ile dünyanın lider markalarına daha basit, daha hızlı ve daha güvenli müşteri hizmetleri sunan dijital iş hizmetlerinde küresel bir lider olarak yer almaktadır. Dünyanın en iyi 25 iş yerinden biri olan Teleperformance’da kariyer fırsatları seni bekliyor. Great Place to Work ödüllü Teleperformance’da birlikte yeni başarılara imza atacağımız ekip arkadaşları arıyoruz.



Özet Bilgiler

Benzer İlanlar

ALTE ELEKTRONİK GÜVENLİK İNŞ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.
İstanbul Anadolu Yakası
Bugün
BAŞVUR
Türkiye
Son 1 Hafta
BAŞVUR
EKO ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ TİC. SAN. AŞ.
İstanbul Anadolu Yakası - Çekmeköy
Son 1 Ay
BAŞVUR
EKO ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ TİC. SAN. AŞ.
İstanbul Anadolu Yakası - Çekmeköy
Son 1 Ay
BAŞVUR
İstanbul Anadolu Yakası
14.11.2023
BAŞVUR
İstanbul Anadolu Yakası
Bugün
İstanbul Anadolu Yakası
Bugün
KURTKÖY ERSOY HASTANESİ
İstanbul Anadolu Yakası - Pendik
21.02.2024
BAŞVUR
İstanbul Anadolu Yakası - Ataşehir
8.02.2024
BAŞVUR
BENZER TÜM İLANLAR

Teleperformance

Teleperformance Türkiye

46 ülkede, 66 dilde, 276 çağrı merkezinde 100,000'den fazla çalışanıyla dünyanın en büyük çağrı merkezi hizmetleri veren kuruluşudur.Türkiye’nin en deneyimli çağrı merkezlerinden biri olan METİS‘i bünyesine katarak global deneyimi ile Metis’in yerel uzmanlığını birleştirmiştir.

Bütünleşik çok kanallı dışkaynak müşteri deneyimi yönetiminde dünya lideri Teleperformance, 1978 yılından bu yana dünyanın önde gelen kurumlarıyla müşterileri arasında sürekli ve sağlam bir ilişki kurmalarına olanak tanır. İşini tutkuyla sahiplenen 300.000 kişilik ekibi ile Teleperformance, 80 ülkede, 350 çağrı merkezinde, 265 farklı dil ve lehçede yüksek tüketici memnuniyeti (CSAT), müşteri memnuniyeti (KSAT), çalışan memnuniyeti (ESAT) ve kalite programlarıyla eşsiz müşteri deneyimi sunar.


1995 yılında kurulan Teleperformance Türkiye, uluslararası deneyim, sürekli inovasyon, en iyi yetenekler, sürdürülebilir yönetim, analitik çözümler ve stratejik lokasyonlar ile global standartlarda yerel mükemmellik sağlar. Teleperformance Türkiye İstanbul, Balıkesir, Uşak, Trabzon ve Antalya’da bulunan 6 merkezinde 3000’den fazla çalışanı ve çok kanallı müşteri hizmetleri stratejisiyle en başarılı dış kaynak çözümlerini sunar. Müşteri hizmetleri, müşteri kazanımı (telepazarlama & telesatış), teknik destek, alacaklar yönetimi, BPO, e-Performance sosyal medya ve Teleperformance Analytics alanlarındaki başarısı ve liderliğiyle tanınmaktadır.

www.facebook.com/TeleprformanceTurkey


 

Daha Fazla Firmanın diğer ilanları
Firmanın Tüm İlanları