Ana Sayfa İş Arama O terfiyi alın!

O terfiyi alın!

3851
0

Bir süredir çalıştığınız ve çok emek verdiğinizi düşündüğünüz iş yerinizde artık terfi beklediğiniz o zamana geldiniz. Aldığınız sorumluluklar çoğaldı, belki sizden sonra işe başlayanlar daha iyi unvanlar aldı ama siz hâlâ bekliyorsunuz. Peki ama neden?

İş yerinde geçirilen o uzun zamanlardan ve harcanan onca efordan sonra artık terfi almak ve hem motivasyonunuzu artırmak hem de maaşınızı yükseltmek istiyorsunuz. Bu çok doğal bir talep ancak bazen üst yönetim bunu fark etmeyebiliyor.

Tracey Porpora The Blance için yazdığı yazıda çalışan anne olmanın zorluklarından bahsederken terfi alma yolları için de tavsiyeler veriyor. İşte yazarın bir araya getirdiği terfi almak için önerilen yollar:

Önce bir planınız olmalı

İş yerinde mini hedeflerle ilerlemek belirli bir süre sonra işlerin doğru şekilde organize edilmesi için büyük kolaylık sağlar. İşiniz ilgili isteklerinizi ve çalışmaya olan bağlılığınızı göstermeniz için de önemli bir kolaylık sağlayacak bu hedeflerle sorumluluk alanınızı yavaş yavaş geliştirebilirsiniz.  Ayrıca doğru bir planlama ve çalışmayla beklenmedik durumlar karşısında, örneğin hastalık ya da okul tatili gibi, geride kalmanızı engelleyecek durumlar da yaşanmayacaktır.

Yapabilecekleriniz konusunda kararlı olun

Yeni bir talep geldiğinde önce “hayır” kelimesini kullanmak yerine “evet” seçeneğinden ilerleyin. Burada dikkat edilmesi gereken nokta verilen görevle ilgili öncelikle bir son tamamlanma tarihi istemeniz ve diğer hangi işleri ikinci plana iterek bunu yapmanız gerektiğini sormak olmalı. Görev ne olursa olsun, görevi tamamlamaya hazır olduğunuzu göstermeniz terfi yolculuğunda önünüzü açacaktır. Kısacası, size verilen herhangi bir görevi tamamlayabileceğinizi yönetime göstermelisiniz.

Zor yolu seçmekten korkmayın

Her ne kadar yazarken çok iyi durmasa da sizin görevinizde bir üst pozisyonda olan yöneticinizin sorumluluk alanlarıyla ilgili işler de alabilirsiniz. Delege etme başarısı onu bir üst konuma taşırken sizin de terfi alma yolunuzu açabilir.

Hataları söylemekten çekinmeyin

Sadece verilen işleri yapıp yanlış yapıldığını düşündüğünüz işler hakkında konuşmamayı seçmeyin. Yöneticinize başarılı olmanıza yardımcı olacak tekliflerde bulunun. Yeni müşteriler kazanmanın, çalıştığınız şirketin internetteki varlığını geliştirmenin veya gelirinizi artırmanın daha iyi bir yolunu bulabilirseniz, bunu yönetime resmi yollarla aktarın. Bu durum hem işi kabullendiğinizi gösterecek hem de cesaretiniz konusunda iyi bir izlenim yaratacaktır.

Yeteneklerinizi keşfedin ve onları sergilemenin yollarını planlayın

İşinizle ilgili hangi konularda yetenekli olduğunuzu önce kendiniz keşfetmelisiniz. Sunum becerileri, satış kabiliyetleri ya da bilgisayar başında çözülebilecek teknik konular… Hangi alanda kendinizi geliştirmeyi istiyorsanız bunu keşfedin, üzerine çalışın ve bunu destekleyecek projeler üretin. Şirketin kârlılığını artıracak yeni projeler her zaman sevilir. Ve elbette sonuçları net olarak raporlayabileceğiniz sistemleri projeye mutlaka dahil edin.

Lider olmaktan utanmayın

Terfi almak için öncelikli kural takipçi değil lider olmaktır. Bir projeyi ele aldıktan sonra baştan sona kadar bu projenin içerisinde yer alın ve mutlaka yönlendirici olun. Bütün bir takımı bir sonraki aşamaya geçirebileceğinizi göstermekten çekinmeyin.

Ve elbette terfi istediğinizi bildirin!

Bir fırsat ortaya çıktığında terfiyi beklemek yerine talep eden kişi olabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz şirketle ilgili gelecek planlarınız olduğunu bilmek ve bu terfiyi aldığınızda yapabilecekleriniz karşısında fikir sahibi olmak tüm yöneticiler için değerlidir. Bekleyen değil harekete geçen taraf olmak faydanıza olacaktır.

İş arkadaşlarınızla vakit geçirin

Sadece çalışmak ve proje üretmek değil aynı zamanda iş yerinde iletişim halinde olmak da önemli bir çalışma pratiğidir. İşiniz ne kadar bireysel olursa olsun siz daha fazla insanla iletişime geçmeli, belki ofis toplantılarına/ partilerine katılmalı ve daha çok insan tarafından fark edilmenizi sağlamalısınız. Ortak ilgi alanları bulmalı, öğle yemeği molanızda veya iş yerindeki boş zamanlarınızda bu konular hakkında konuşmalısınız. Çünkü tüm işiniz yöneticinizle yürüteceğiniz bir iş olsa bile onun da sizi bir insan olarak görmesi ve insan yönetimi konusundaki başarılarınıza şahit olmasına fırsat tanımalısınız.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz