Ana Sayfa İnsan Kaynakları Hibrit Çalışma Modeli Nedir?

Hibrit Çalışma Modeli Nedir?

215
0

Geleneksel çalışma modellerinden çok farklı yapısıyla iş hayatına dahil olan “hibrit çalışma modeli” son dönemde sıkça karşımıza çıkıyor. Özellikle COVID-19 Pandemi sürecinde yaygınlaşan bu çalışma modeli, tam olarak nedir ve çalışanlar için faydaları nelerdir?

Hibrit çalışma modeli ofis ve uzaktan çalışmayı birleştiren esnek bir yaklaşımı tanımlıyor.  Ülkemizde özellikle pandemi sürecinde yaygınlaşmış olan hibrit modelli çalışma hâlâ geçerliliğini koruyor. Belirli günlerde uzaktan belirli günlerde ise ofisten çalışmaya imkan tanıyan bu yaklaşım, adayların oldukça dikkatini çekiyor. Son dönemde yapılan pek çok araştırma iş başvurularında hibrit çalışma seçeneğinin daha çok başvuru aldığını gösteriyor. Çalışanların istediği yerden iş ağına bağlanma motivasyonu memnun edici bir seçenek olarak adaylara sunuluyor.

Uzaktan iletişimin kuvvetli olması, iletişim ağlarının hızlı kullanılması bu anlamda oldukça değerli. Mail kullanımı, toplantı oluşturma, şirket içi ve şirket dışında koordinasyonu hızlı sağlamak hibrit model için verimlilik artırıcı unsurlardan. İş takibi açısından titiz olunması ve zaman zaman ofis toplantılarının yapılması ekibin kaliteli iş akışı yürütmesini büyük ölçüde destekliyor.

Hibrit İş İlanlarını Hemen İnceleyin 

Hibrit Çalışmanın Avantajları Neler?

İş Verimliliğini Artırmak

Uzaktan bağlanmak ya da belirli sürelerde ofiste çalışmak, pek çok çalışan için motive edici olabilir. Yol sorunu olmadan ve pek çok konuda zahmetsiz çalışmak, konfor alanını oluşturarak belirli bir sürede işi tamamlamak, çalışanın plan yapma becerisini de ortaya çıkarıyor.

Şirket Kültürünü Artırmak

Uzaktan ve verimli çalışmak aynı zamanda bir uyumun göstergesi olarak da nitelendiriliyor. Şirket kültürünü sahiplenen kişiler bu aşamada özenli ve prensipli çalışarak performanslarını artırıyor.

İş Yeri Maliyetini Azaltmak

Ofisi daha minimal bir alanda kullanmak isteyen, dar bir maliyetle yola çıkanlar için de oldukça tercih edilebilir bir sistem Hibrit çalışma. Sürekli kullanılmayan ofis için giderler de azalacaktır. Öte yandan hibrit modelini kullanan kimi firmalar, çalışanın uzaktan bağlanma masraflarını karşılayabiliyor. Örneğin, elektrik ya da internet bağlantı hızı maliyeti. İnisiyatif ve firma kültürüne bağlı olarak çalışana sunulan imkanlar daha artırılabiliyor.

Ofis ortamında çalışmanın yoruculuğu kadar hibrit çalışma modelinde de yorgunluk, uzun süre aynı ortamda ve sosyalleşmeden çalışmak da dezavantaj olarak sayılabilir. Bu noktada da kurum içi iletişimi ve etkileşimi artırmak gerekiyor. Çalışan motivasyonu için bir araya gelecek organizasyonların düzenlenmesi ve sosyalleşme kültürünün de aktif olarak değerlendirilmesi gerekiyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz