Yenibiriş’in sektörüne yeni bir projeksiyon kazandırma hedefiyle hayata geçirdiği Momentum’24 İş Zirvesi 8-9 Kasım tarihlerinde Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirildi. İki gün boyunca süren zirvede 2024 yılının iş ajandası belirlendi. Ayrıca düzenlenen gala gecesinde insan kaynakları sektörünün yeni formülü de açıklandı: “Motivation and Value Partnership (MVP)”

Yenibiriş, motivasyon ve değer odaklı insan politikaları hizmetlerine tek bir yerden ulaşmaya imkan tanıyan yeni dijital platformu Yenibiriş Plus’ı ilk kez Momentum’24 Zirvesi Gala Gecesi’nde duyurdu. Yenibiriş Plus ekosistemi ile markalar artık tek bir platform üzerinden motivasyon ve değer odaklı insan politikaları hizmetlerine ulaşabilecek. Bu ekosistem 2024 yılının ikinci yarısından itibaren mobil altyapılar üzerinden de hizmete alınmış olacak.

Momentumun fizikteki formülünden yola çıkılarak oluşturulan ekosistemi gala gecesinde duyuran Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa, bu yeni yapıyı şöyle anlattı: “Fizik biliminin bir terimi olan momentum, bizim için basit bir tanımın çok ötesinde bir anlam ifade ediyor. Mesela bir sporcunun zıplamadan önce eğilip, kazandığı ivme ile hayallerine ulaşması ya da genç bir girişimcinin küçük bir odada yalnız ürettiği fikrini, yüzlerce çalışana ulaştırma başarısı. Momentum kimi zaman da ilk okunu atan bir ulusun yüzyıllar boyunca güçlenerek ayakta kalması anlamına gelir. Ve yine o ulusun yüz yıl önce yakaladığı bu büyük momentumun, nice yüzyıllarca sürdürülmesi için şaha kalkmasını da ifade etmektedir. İşte bu momentumu oluşturmak için buradayız ve Yenibiriş olarak Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılının ilk yaşını coşkuyla kutluyoruz. İlkler her zaman önemlidir. Bizi o anlara taşıyan güç de momentumun kendisidir. Harekete geçmiş olduğumuz o andır. Biz de Yenibiriş olarak momentumun fizikteki formülünü temel alarak kendi formülümüzü geliştirmek istedik. Biliyoruz ki artık ‘İnsan Kaynakları’ kavramı günümüzde temsil ettiği değerler itibari ile yeniden ele alınması gereken bir birimi simgeliyor. Bu yeni vizyonumuz doğrultusunda oluşturduğumuz formül ile artık ‘İnsan Kaynakları’ birimini Motivation and Value Partnership (MVP) yani Motivasyon ve Değer Ortaklığı olarak tanımlıyoruz.

Yenibiriş Plus ile hizmetlere tek bir yerden ulaşılabilecek

Teknolojinin desteğiyle Türkiye’nin dört bir yanındaki yetenekler için insan kaynakları alanındaki hizmetleri erişilebilir kılmayı amaçladıklarını söyleyen Karaboğa, sözlerine şöyle devam etti: “Hizmet alanlarının erişimini kolaylaştırabilmek için insan kaynakları ve istihdamın gereksinimlerinin tamamını beş ana başlık altında toplayarak sadeleştirdik. Bu inovasyon yaklaşımı ile merkezine insanı koyan dijital bir yapı oluşturduk ve bir HR SuperApp doğmuş oldu. Bu uygulamanın içerisinde yer alan tüm hizmetlerimizi kapsayacak yeni dijital platformumuz da Yenibiriş Plus. Bugünden itibaren Yenibiriş Plus ekosistemiyle beraber motivasyon ve değer odaklı insan politikaları hizmetlerine tek bir platform üzerinden ulaşılabilecek. Bu bütüncül hizmet hem mobil hem de web tabanlı sistemler üzerinden kapsamlı ve hızlı şekilde kullanıcılarımızın erişimine sunulacak. An itibarıyla hizmete giren bu sistemimiz, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren de mobil altyapılar üzerinden hizmete girmiş olacak. Gelecek yıl gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz Momentum’25 Zirvesi’nde ise ana tema olarak insan politikaları alanında yapay zeka kullanımı ve yetenek teması konularını işleyeceğiz.”

“Yeteneklerin en iyilerini alanların başarılı olmaması için hiçbir sebep yok”

Gala gecesinin bir diğer konuşmacısı Korn Ferry Onursal Başkanı Şerif Kaynar oldu. Kaynar, “Günümüz iş dünyasında bir liderin başarıya ulaşması için kendi deyimimle içten yanan motorlu olması yani merak etmesi, okuması, yenilik peşinde koşması ve birçok işi aynı anda yapabilmesi lazım. İkinci olarak çevresine örnek olması, iyi bir liderin olmazsa olmazları arasında olmalı. Bunun yanı sıra liderin güven vermesinin yanında gelişime teşvik etmesi gerekiyor. Siz insanlara güvenip onların gelişimi için fırsat yaratarak fırsat verirsiniz inanılmaz işler başardığını görebilirsiniz. Hayatımızın tamamını oluşturan iletişim, başarılı bir liderin de olmazsa olmazıdır. İletişimi kuvvetli olan biri mutlaka kazanıyor çünkü iletişim onları bir yerden bir yere getiriyor. Ayrıca liderin işindeki başarısını sürdürülebilir kılması için en iyi ekiple çalışması ve cömert olması büyük öneme sahip. İş hayatının olmazsa olmazı olan network de liderliğin olmazsa olmaz faktörlerinden biri. Belki bugün tanıştığınız bir kişi beş yıl sonra size hayatınızın fırsatı için kapı aralayacak. Bugün geldiğimiz noktada liderler ne kadar önemliyse yetenekler de bir o kadar değerli. Nitekim dünyada bir yetenek savaşı başlamış durumda ve bu yeteneklerin en iyilerini alanların başarılı olmaması için hiçbir sebep yok. Bunun için de şirketlerin İnsan Kaynakları daha önce hiç olmadığı kadar önem vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

100 Yılın Değer Ödülleri sahiplerini buldu

Momentum’24 Zirvesi’nin ilk günü ‘100 Yılın Değer Ödülleri’ törenine de ev sahipliği yaptı. Sunuculuğunu Derda Yasir Yenal ve Oylum Talu’nun yaptığı gecede ‘100 Yılın Vefa Ödülü’ Özdemir Bayraktar’a, ‘100 Yılın Başarı Ödülü’ Türk Hava Yolları’na, ‘100 Yılın Güven Ödülü’ Shell’e, ‘100 Yılın Sanat Ödülü’ Ajda Pekkan’a, ‘100 Yılın Spor İnsanı Ödülü’ Fatih Terim’e, ‘100 Yılın Emek Ödülü’ Doğan Hızlan’a ve ‘100 Yılın Takımı Ödülü’ Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımı’na verildi.

ZİRVEDEN NOTLAR

İş dünyasına yönelik çok önemli konuşmaların gerçekleştirildiği iki gün boyunca zirveye üst düzey yöneticiler ve İnsan Kaynakları sektöründen profesyoneller katıldı.  Zirve boyunca gerçekleştirilen konuşmalardan satır başlarını derledik.

İnsan Kaynakları yönetimi iş dünyasının en önemli gündemlerinden biri

Momentum’24 Zirvesi’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yenibiriş Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Alpman, “Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutladığımız bu yıl, biz de Yenibiriş ailesi olarak yeni yüzyılın ilk iş zirvesine ev sahipliği yapmak istedik. 100 yıl boyunca çok büyük bir değişime ve başarılara imza atan Türkiye, inanıyorum ki, özünde bulunan azim ve yetenek potansiyeliyle çok daha büyük projelerin mimarı olmaya devam edecek. Yenibiriş olarak geçen yüzyılın son 23 yılında aktif bir şekilde Türkiye istihdamının önemli kaynaklarından biri olduk. Geçen yıl yaptığımız atılımla teknolojik insan kaynakları firması olmak adına adımlar attık. İnsan Kaynakları alanında verimliliği artırmak, iş arayanların mutlu olacakları işe ulaşmaları için işe alım süreçlerini hızlandırmak adına teknolojimiz ve hizmetlerimizle yenilendiğimiz ve dönüştüğümüz bir sürece girdik. Çünkü İnsan Kaynakları yönetimi iş dünyasının en önemli gündemlerinden biri, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Hangi iş alanında olursanız olun elinizdeki kaynağı yani ‘insanı’ yeteneklerine en uygun iş için seçmez ve sonrasında da onun için kıymetli, güvenilir ve destekleyici bir iş ortamı oluşturmazsanız, verimliliğiniz ve sürdürülebilir başarılarınız çok büyük hasar görebilir. Biz de Momentum’24 Zirvesi’nde iki günü planlarken tüm süreçleriyle dönüşen iş dünyası için artık geçmişi değil geleceği konuşma zamanının olması gerektiğini düşündük. Tam da yılın bu zamanında, artık geride kalan yılı kapattığımız ve yeni yıl için planlar yapmaya başladığımız bu dönemde olmasını özellikle arzu ettik. Momentum’24’te sadece İnsan Kaynakları üzerinden değil iş dünyasının farklı pek çok penceresinden gelecek yıla yönelik ajandaları belirlemek üzere kıymetli isimlerle bir araya geliyoruz. Burada hep birlikte fikir alışverişi yapıp, momentumu başlatalım ve 2024’ü planlayalım istedik. Böylece bu iki günün sonunda buradan daha farklı ve derinlikli bir bakış açısıyla ayrılmayı amaçladık” dedi.

Amacımız geleceği konuşmak ve geleceğin iş kodlarını birlikte tanımlamak

Zirve açılışında konuşmasını gerçekleştiren Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa ise “Bu yıldan sonra da devamlılığını sağlayacağımız Momentum İş Zirvesi’nde amacımız geleceği konuşmak ve geleceğin iş kodlarını birlikte tanımlamak. Bunun ilk adımında sektör ve iş alanlarının ana aktörleri gelecek yılı konuşarak gündemlerini şimdiden belirleyecekler. Bunun yanı sıra iş dünyasının ana gündemlerinden olan uzaktan çalışma, yetenek yönetimi, dijitalleşme ve verimlilik kavramlarının üzerinde de duracağız. Bugünün İK sektörü ve süreçlerinde şirketler yeni dönemde başarıyı ancak geleceğe yatırım yaparak ulaşabilir. Bu noktada güncel yeniliklerin takip edilip uygulanması, hem insan kaynakları departmanlarında çalışanların verimliği ve mutluluğu hem de iş arayanların daha hızlı bir şekilde ve kendilerine en uygun işe ulaşmasını sağlamış oluyor. Biz de Yenibiriş olarak 2022`de yaptığımız yatırım ile ‘Dijital İnsan Kaynakları ve Teknoloji şirketi olmak ve işe alım süreçlerinde aday ve işverenlere yönelik 360° hizmet sunmak üzere vizyonumuzu ve hedeflerimizi güncelledik. Bu yıl özelinde baktığımızda 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketi bizi derinden etkiledi. Biz de Yenibiriş olarak hızlıca sahaya inerek burada yaptığımız çalışmalar ve kurumlarla kurduğumuz kontaklar sayesinde bölgenin yeniden kalkınması adına iş dünyasının yardımcısı olduk. Depremden ciddi şekilde etkilenen Kahramanmaraş ve Malatya’da yer alan çadır ve konteyner kentlerde saha taraması gerçekleştirerek gerekli istihdamları belirleyip mavi ve beyaz yaka çalışanlarla etkileşime geçtik. Onların çalıştıkları sektörde yeniden işlerine kavuşması ve ülkemizin ekonomik büyümesine olan katkılarını yeniden sunmaları için gerekli desteği sunduk. Bunu yaparken de son dönemde ekibimizi büyüterek üç katına çıkardık yeni dijital yatırımlara imza attık. İK sürecinin daha hızlı ve objektif ilerleyebilmesi için ürün ve hizmetlerimizi geliştirip online genel yetenek ve dil sınavları ile yapay zekalı video mülakat hizmetlerimizi firmaların kullanımına açtık. Ön eleme süreçlerine baktığımız zaman yapay zekalı İK değerlendirme süreçlerinde bu zamana kadar yüzde 70 seviyelerinde doğruluk payına ulaşmış durumdayız.”

Geleceğe adapte olmanın anahtarı: değişime ve yeniliğe hazır olmak

Panellerin öncesinde “Geleceğin Teknolojilerinin Mesleklerimiz İçin Barındırdığı Fırsatlar” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Ülkemizin geleceğini dünyaya hazırlayabilmek ve en önemlisi de Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı yapabilmek için çok çalışmamız gerekiyor. Bunun için otomasyon, yeni teknolojiler ve iş yapış biçimimizi değiştirmemiz büyük önem taşıyor. Burada olması gereken senaryoda ise bu iş süreçlerine hakim olan, güncelleyen, denetleyen ve iyileştiren insanlara da ihtiyacımız da var. Yakın gelecekte bazı iş kolları belki de ortadan kalkacak ama bunun yanında da yeni iş alanları ortaya çıkacak. Bunun için de bu değişime ve yeniliğe hazır olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Zirvede açılış konuşmalarının ardından düzenlenen ilk panel, Kemal Öztürk’ün moderatörlüğünde İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen, Bağımsız YK Üyesi ve Stratejik Danışman Selen Kocabaş ve Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhan Çetinsaya’nın katılımıyla gerçekleşen İş Dünyası ’24 Gündemi oldu.

Panelin hemen ardından Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu’nun “Dizayn Odaklı Tasarım” konuşması yer aldı. Kalyoncu konuşmasında tasarım yaklaşımının kodları üzerine detaylı bilgiler verdi.

Günün ikinci panelinde ise CEO ’24 Gündemi ele alındı. Moderatörlüğünü Deniz Bayramoğlu’nun yaptığı panele ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Sürat Kargo Genel Müdürü Cem Oğuz, Avansas CEO’su Gary Fox ve Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya katılım gösterdi.

Momentum’24 Zirvesi’nde ilk günün son paneli Hakkı Alkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Teknoloji ’24 Gündemi oldu. Panelin konuşmacıları arasında DHL Global Forwarding Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Direktörü Burak Ertuna, ICT Cloud Genel Müdürü İbrahim Edin ve Beymen Group Teknoloji ve Dijital Transformasyon Genel Müdür Yardımcısı Reha Emekli yer aldı.

Momentum’24’te ikinci gün…

İkinci günün ilk konuşması Şef Ömür Akkor tarafından gerçekleştirildi. Akkor “İlk Yerleşiklikten Günümüze İnsan İlişkilerini Anadolu Gastronomisi Üzerinden Okumak” başlıklı sunumunda mutfağın kökenleriyle ilgili derinlemesine bilgi verdi.  Yemek kültürüne dair verdiği bilgilerle Akkor’un yaptığı sunum katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Zirvenin ikinci günündeki ilk panel, Zeliha Saraç’ın moderatörlüğünde Türk Hava Yolları Genel Müdür (İnsan Kaynakları) Yardımcısı Abdulkerim Çay, sahibinden.com CHRO’su Güntulu Peker, Hilton Türkiye İK Direktörü Hakan Özcan ve L’Oréal Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Murat Yüksel’in katılımıyla gerçekleşen İK ’24 – CHRO Gündemi oldu.

Günün ikinci panelinde ise İK ’24 – İK Teknolojileri ele alındı. Moderatörlüğünü Yenibiriş Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bedriye Uğur Özmen’in yaptığı panele Akkök Holding CHRO’su Duygu Erzurumlu Cengiz, KORDSA İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı Eray Karaduman, Impulso CEO’su Osman Aytaman ve Easy HR Kurucu Ortağı Yusuf Talus katılım gösterdi.

Momentum’24 Zirvesi’nin bir diğer paneli, Özlem Helvacı’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen İK ’24 – Dijitalleşme ve Yapay Zeka oldu. Panelin konuşmacıları arasında Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Silahtaroğlu ve Samsung Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yankı Yalçın yer aldı.

İki günlük zirvenin son paneli ise Deniz Satar’ın moderatörlüğünde BUBU Kurucusu Kaan Kaba ve Eğitmen Yavuz Yiğit’in katılımıyla gerçekleştirilen Gençlerin ’24 Gündemi oldu.

Momentum`24 Panellerini İzlemek İçin Tıklayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz